een maandags wizze-was-je rond hard water

Het leek wel of het voorbije Paasweekend niet zozeer door klokken en paashazen werd gedirigeerd, maar door water. Harme van Harmeblogt plaatste een heel mooi filmfragment uit Il Postino – mét waterverwijzingen als reactie op mijn logje over metaforen.  De Paasregen viel hier gestaag uit de lucht, zodat de chocolade Paaseitjes noodgedwongen binnen moesten vallen en in de eerste wedstrijduren van de Ronde van Vlaanderen deed het natte wegdek menig koersende man en vrouw onderuit schuiven, terwijl het zeetje zich toch weer opwarmde voor een toeristisch topweekend.

Tegelijkertijd opende het kasteel van Versailles een nieuw seizoen van zijn Grandes Eaux Musicales (linkerfoto) en las de echtgenoot dat de Watertuinen van Annevoie (rechterfoto) gepromoot worden als Waals Erfgoed. We gingen er graag op bezoek!

Een mens heeft wel wat met water. Water doet wat met een mens. Best veel eigenlijk en zelfs als het twee of meer gezichten heeft. Een artistiek, verkwikkend en reinigend gezicht naast een vernietigend en (veel) minder fraai. Van dat laatste zijn we hier – op zeer kleine schaal gelukkig – geregeld getuige. Als de echtgenoot de douche- en kraankoppen weer eens proper maakt bijvoorbeeld en daarin niet alleen kalksporen aantreft, maar ook steentjes en andere, niet nader te definiëren, vuiligheid. En dat na filtering én verzachting en voor het door de leidingen stroomt … .

Geen wonder dat onze glazen en apparaten het nooit lang uitzingen *. En als wij zelf ooit verkalken, kunnen we nu al proactief raden waaraan dat ligt! 😉


 

20180303_111503

*Onze regio staat bekend om zijn ‘hard’ water. Bijna overal staan waterverzachters en filters, maar die houden duidelijk niet alles tegen.


 

Categorieën:fotorestjes, huis-tuin-keuken, losse gedachten, mooie plekkenTags: , , , , , , , , , ,

annaberg

wifty op zoek naar schoonheid en positiviteit

25 Comments

  • Succes dan! Wij hebben al meer dan 20 jaar een waterverzachter en sinds enkele jaren ook een filter tussen de plaats waar het water binnen komt en de verzachter. Na twee jaar was het ding stuk en nu hebben we dus al een nieuwe!

   Like

 1. Water, heerlijk! Elke stad met water in de buurt heeft een speciaal ‘cachet’.

  Blij dat het bij ons gewoon uit de kraan komt, ook al blijft het soms nadruppen… ondanks de nieuwe kraan….
  Een verzachter hebben we niet echt nodig. Hoewel zo’n regendouche me wel aanspreekt 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Geloof het of niet maar m’n man heeft waterallergie. Dat bestaat. Van een groot glas water drinken wordt hij mottig, gelukkig is het met gekookt water (koffie en thee) veel minder. Als hij een douche genomen heeft (zo kort mogelijk) zit hij stevig te krabben. Zwemmen: nope. De dokter deed alsof het de normaalste zaak van de wereld was, en ik vond het vooral speciaal dat hij er pas nu achter gekomen is terwijl hij het al heel z’n leven heeft.

  Liked by 1 persoon

 3. Leen

  Damn, en ik die dacht dat zo’n waterfilter the holy grail was. Waar ik woon is het water ook megahard, maar we kunnen geen filter installeren omdat we in een appartement wonen en blabla, dus ik ken het fenomeen kalk en vuile kraankoppen maar al te goed, bahh.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.