zo’n ouderwetse dag

Als ik me met mijn laptop aan de ruime salontafel installeer, staan er 12368 stappen op mijn teller en de namiddag is nog niet eens om. Van een dag in beweging gesproken! 😉

Mijn buitenklompen staan aan de achterdeur, de haast overbodige jas hangt weer aan de kapstok en de boodschappen van de markt hebben een tijdelijk onderkomen gevonden in de opgeruimde keuken. De binnenlucht is zwanger van dweilwas en allesreiniger met een vleugje wasverzachter (dinsdag is poetsdag en eerste strijkdag) en ik kook de krieltjes voor het avondeten. Straks schuift zoon één met zijn gezinnetje mee aan tafel. Ze maken zich op voor een verhuis naar Nederland en er moet nog een hoop geregeld worden. Bistrot Mama komt dan soms goed van pas. 😉

Maar de namiddag ziet er zo mooi uit dat ik kies voor extra buiten-tijd en een snel-klaar-menu: verse tomatensoep (gisterenavond gemaakt), kip aan het spit met ovengebakken krieltjes, appelmousseline en witloofsalade, en verse aardbeien met munt voor dessert.

De wandeling naar het dorp en terug doet ongelooflijk deugd. De lucht is lentezacht en witblauw. Er is nauwelijks wind. Terwijl ik over het pad loop, denk ik aan deze tijd van het jaar, vier jaar geleden. Het begin van 8 maanden ziek thuis. Op doktersadvies begon ik met deze wandelingen, maar de mindset van die dagen, om het met een hip woord te zeggen, lijkt mijlen weg. Ik zie me daar nog lopen: huilerig en moe, het hoofd naar beneden, met een zeurende pijn en opgehoopte spanning in elke vezel van mijn lichaam.

Hoe anders loop ik hier vandaag. Licht – de zakken met boodschappen én mijn eigen gewicht buiten beschouwing gelaten – en ge-rust, met open blik, de tred vier jaar ouder, maar weer bijna zo gezwind als voor de burn-out. Ik geniet en dank.

ijsewandeling13nov

Categorieën:het burn-out beestje, huis-tuin-keuken, losse gedachten, mooie plekkenTags: , , , , , ,

36 Comments

  1. Heerlijk en fijn om te lezen dat het zoveel beter gaat, nu lees ik je pas mee natuurlijk, maar gezien de naam van het blog, snap ik het wel 😉

    De foto’s zijn prachtig en het verhaal van deze ouderwetse dag voelt super licht aan tijdens het lezen. En nu ga ik zometeen ook weer de fiets op en even naar de markt en bla… lekker de zon in 😉

    X

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.