de op-/uitklaring

Ik trek de gordijnen op en gluur vol verwachting de dag in. Tussen roestige bladeren en evergreens hangt grijs. De hele week al. En toch is de ochtend op-/uitgeklaard. Figuurlijk dan.

Want het spuwen van mijn ergernissen, de vele uren aan de telefoon en achter de laptop lijken vruchten te hebben afgeworpen. Enkele minuten geleden kwam er een mail. Van de dossierbeheerder bij CM die hier nog in alle toonaarden beweerde dat ik ongelijk had en dat ze ook maar gewoon de wet volgde. Na mijn klachtenmail is er dus blijkbaar toch een nieuw onderzoekje gestart i.v.m. de overgangsmaatregel ‘mantelzorgpremie’.

En guess what? Zoon vier komt WEL in aanmerking voor verdere uitbetaling en vanaf december zal één en ander rechtgezet worden. Met vriendelijke groeten.

Ik maak een inwendig vreugdesprongetje. Blij dat ik niet op-/afgaf en de onduidelijkheid en vooral onrechtvaardigheid van de maatregel bleef aankaarten. Mijn wankele tanden erin zette en bij zowel Vaph, CM als de sociale dienst van de instelling bleef aankloppen. Zelf de verdediging van zoon vier bleef voeren. Pro deo en al.

Heel even maar denk ik dat ik misschien een roeping heb gemist. Dat ik misschien ook wel advocaat had kunnen worden of iets lucratiefs in die aard. Een seconde later weet ik dat dat niet zo is. Want de liefde voor poëzie is ontieglijk veel groter dan die voor het argument.

47 gedachtes over “de op-/uitklaring

 1. Erg hé, dat je zo moet vechten waar je recht op hebt. Wij “moesten” vorige week een waar gevecht voeren met de huisbaas van Middelste, zo erg dat ik er zelfs niet over wil bloggen. Maar het belangrijkste wat jij aanhaalt… het onrechtvaardige…
  We zijn een beetje hetzelfde denk ik en met elk blogje groeit mijn respect voor jou!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoewel de dag ook hier erg grijs is gestart ben ik blij met jouw zelf gecreëerde opklaring. Het zou niet mogen zijn dat je er zelf zoveel energie moet insteken. En dat in deze gedigitaliseerde wereld waarin alles zwart op wit duidelijk is? Een poëtische advocaat zou anders wel leuk zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Altijd opnieuw proberen en mensen in het verweer duwen in de hoop dat ze het opgeven.

  Advokaat? Ik weet zo niet. Als het nauw aan het hart ligt, ja. Maar op commando?

  In elk geval, proficiat met het behalen wat je eigenlijk zo zou moeten toekomen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Het is verdrietig om te lezen hoeveel moeite het kost ‘gewoon’ te mogen ontvangen waar je recht op hebt, maar mijn respect voor je doorzettingsvermogen en daardoor ‘behaalde resultaat’ is groot! Ik ben blij dat je moeder bent, met een groot hart – en geen keiharde advocaat. 😘

  Geliked door 1 persoon

 5. Zo zie je maar weer dat je nooit mag opgeven… Twee jaar geleden ging het bij ons over de waarborg van het appartement dat wij aan zee huurden. Vaak wilde ik opgeven, maar na één jaar kreeg ik mijn gelijk!

  Geliked door 1 persoon

   1. Het kan niet anders of ze kregen die vraag van verschillende mensen, en inderdaad steeds duidelijker of dringender.

    In elk geval een grote proficiat, het moet een hele opluchting zijn om dat eindelijk opgelost te hebben.

    Ook hier een micro-overwinning vanmorgen: ik ben erin geslaagd mijn irritante collega op assertieve wijze te verzoeken een beetje rekening te houden met de rest. Hij viel uit de lucht, besefte blijkbaar niet dat zijn lawaai anderen gigantisch stoort en ons uit onze concentratie haalt.
    Een fundamentele onwetendheid of onverschilligheid kan het dus ook geweest zijn daar bij de mutualiteit.

    Geliked door 1 persoon

   2. Ik denk dat ze die overgangsmaatregel niet juist geïnterpreteerd en bijgevolg niet juist toegepast hebben, maar dat geven ze uiteraard niet toe. Mooi van je.

    Geliked door 1 persoon

 6. Soms, heel soms moet je echt je tanden erin blijven zetten, helemaal waar en werpt het vruchten af! Ik denk dat het beiden kan… zowel advocaat zijn als poëzie schrijven, al is het om de ontspanning 😉

  Echter, lijkt het mij ook niet veel aan, ik hoorde ooit dat de studie alleen al, zeer saai is, eigenlijk wetboeken uit je hoofd leren zoveel mogelijk en leren hoe ermee om te gaan om oude zaken op te zoeken of zo 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 7. De aanhouder wint. Blij voor zoon vier dat jullie dit pleit hebben gewonnen.
  Er zullen misschien wel advocaten zijn die ook van poëzie houden ? Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 8. Hier ben ik dan eindelijk om de afloop te lezen! Well done *applaus* Ik weet niet of ik er de moed voor zou vinden om te blijven volhouden 🙂 Maar het recht heeft gezegevierd!

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.