lieve briefjes

je hult je in de kleur van de zee

en net als het ruisen van de golven

neem jij zoveel rust met je mee

#liefbrief 2018

Uit een mozaïek van ‘lieve briefjes’ op Instagram kies ik er eentje uit om te visualiseren.

Begin oktober. De vakantiedrukte voorbij. Een vrouw op een najaars strand. Op blote voeten en gehuld in een lange, blauwgrijze omslagjurk stapt ze langzaam langs de vloedlijn. Haar stappen is een veren. Licht en luchtig. De zon straalt en streelt het haar in haar gezicht. Zeespray doet nu eenmaal kleven.

Wat verderop, op een gestreept strandlaken, onder een witte strohoed, zit Linda. Ze heeft de nietsvermoedende vrouw al even in het vizier en volgt haar met haar ogen. Verwonderend. Bewonderend. Neemt wat ze ziet in zich op en verbindt het met een gevoel. Ze besluit: tevreden rust.

Het scheurblokje ligt klaar in haar schoot. Snel schrijft ze haar woorden op het ruitjespapier. Staat op en loopt de vrouw achterna. Groet haar en stopt het briefje in haar handen. Zomaar. Verbaasd leest de vrouw wat er staat, glimlacht voor zich uit en kijkt dankbaar in het rond.

________________________

Op liefbrief.nl vind je meer info over Linda Blij – what’s in a name! Ik volg haar al een tijdje op Instagram en geniet graag mee van de briefjes op maat die ze uitdeelde aan mensen op straat. Of op een strand. 😉 Ondertussen biedt ze haar schrijven ook tegen betaling aan maar het blijft een originele manier om mooie dingen te delen en zo een beetje liefde te vernevelen.

15 gedachtes over “lieve briefjes

  1. Wat een heerlijk initiatief! Linda wil ik ook graag ontmoeten, zo’n verrassend briefje kan hier een ereplaatsje krijgen Het maakt je dag!

    Fijn om haar via jou te leren kennen, ik zit niet op Istagram helaas.

    Je visualisatie omarmt me warm en teder.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.