Met de L van lievelingsbloem

 

Free-zie-JA

Rank als riet en frêle als

Een eerste liefde

(Elegant geurend naar toen en vroeger)

Symbool van toewijding en eeuwige vriendschap

Ik lees het in de knopjes op je kam en juich want:

Alles komt ooit wel eens terug

Vandaag een acrostichon* over mijn BFF onder de snijbloemen: de fre(e)sia. Omdat ik zo blij ben dat ze terug is van weggeweest. En waar ik als jong meisje gezworen heb bij wit, hou ik nu van al haar kleuren … behalve geel.

Van deze ‘Pink Passion‘ bijvoorbeeld. Al ziet die er na bewerking eigenlijk wel een beetje paars uit. 😉

 


*acrostichon: naamdicht of lettervers, waarbij de eerste letters de naam van het gedicht of het voorwerp ervan vormen.


 

25 gedachtes over “Met de L van lievelingsbloem

  1. Het zijn inderdaad bijzondere bloemen, zeker op de manier zoals jij er een vastgelegd hebt, mooi! Met passende woorden erbij. Mijn moeder was er ook dol op, juist wel de gele 😉 Mij past de geur niet zo, maar zo op een plaatje: graag!

    Geliked door 1 persoon

  2. Als het me lukt staan ze ook hier in huis. Al jaaaaren mijn lievelingsbloemen om hun prachtige outfit en vooral heerlijke geuren die de hele living kleuren. Ook de lievelingsbloemen van mijn overleden zus. Dus een bloem met veel kleur, veel geur, en veel herinnering.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.