o, oude landkaart

o, oude landkaart

met vleugels van papier in

verleden kleuren

Heel toevallig stuitte ik op deze afbeelding van een oude landkaart. Een getekend en uiterst decoratief luchtbeeld van Voss(e/um) – een naburig dorp waar je naast een Britse school en een toegang tot het Park van Tervuren ook een Okay, een Aldi én een Aveve vindt! – en het Twaalf Apostelenbos.

Het zou een detail zijn uit één van de 275 kaartbladen van de Kabinetskaart der Oostenrijkse Nederlanden en het Prinsbisdom Luik, ook wel de Ferraris Kaart genoemd. Een veelkleurige handschriftkaart uit 1777 in drie exemplaren en een gigantisch titanenwerk. Ambachtelijk mooi.

Categorieën:het burn-out beestje, huis-tuin-keuken, losse gedachtenTags: , , , , ,

26 Comments

  1. Heb me beroepsmatig een hele tijd bezig gehouden met oude en nieuwe kaarten vergelijken. Heel fascinerende materie, bijvoorbeeld hoe ’n treinspoor een lappendeken van velden in tweeën scheurt dmv onteigening, maar al veertig jaar verandert er voor de rest helemaal niets.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.