een welgelegen ontbijt

Toen ik enkele maanden geleden, op zoek naar een B&B voor één nacht en niet te ver van de congresstek, het wereldwijde net afschuimde, viel mijn oog op Hoeve Welgelegen in Vlissegem-De Haan. Zoals altijd voor ik toehap, las ik recensies van vroegere gasten en die staken stuk voor stuk de loftrompet, in het bijzonder over het aparte ontbijt.

We waren dus benieuwd wat gastvrouw Sophie uit haar culinaire mouw zou schudden in de eetruimte met open keuken. Wegens enige tijdsdruk van onzentwege zou het helaas een aangepaste en ingekorte versie worden van wat je normaliter over een uurtje gespreid mocht verwachten.

Ons tafeltje mét uitzicht was sober, maar met oog voor detail gedekt: een basilicumblaadje op de huisgemaakte confituur, hagelslag op een lepeltje chocopasta, geraspte kurkuma op de doorzichtige honing, een toefje kervel op de hoeveboter. Simpele ingrepen, maar met een knap resultaat! Vanuit hun landelijke broodmand lachten drie verschillende broodrassen en een croissant ons toe. Naast elk bord een glaasje bio-appelsap en een potje huisbereide yoghurt met mandarijn en een crunch toe. Nadat we onze voorkeur voor koffie met melk hadden doorgegeven, bracht de gastvrouw ons een warm drankje van citroensap, warm water, verse kurkuma en gember in een glas. Om de dag gezond te beginnen. Niet ieders meuge vermoedelijk, maar wij vonden het lekker pittig en pittig lekker.

Niet veel later zette Sophie twee oogstrelende schaaltjes en een plankje bij ons neer. Een plankje met vijf verschillende tipjes kaas. Een eerste schaaltje met een tartaar van rode poon op een bedje van krokante scheutjes en quinoa. Een tweede met afwisselend een schijf peperkoek met huisbereide pâté, afgewerkt met een druppel zoete gelei, en rolletjes gerookte ham, gevuld met rucola en kerstomaatjes. Wie dat wenste, kreeg ook nog omelet met zalm.

Een verrassend smaakvol en origineel ontbijt dus. Culinair hoogstaand en supervers voor onze ogen klaargemaakt. Met bijna uitsluitend lokale en biologische producten bovendien. Als paradepaardje kan dat tellen. Daarvoor alleen al willen we nog wel eens terug. Op een zonnige dag in de zomer bijvoorbeeld als we rustig de tijd hebben. 🙂

 

 

26 gedachtes over “een welgelegen ontbijt

  1. Ik heb even gegoogeld, maar er wordt gewerkt aan de website momenteel.

    Op Tripadvisor krijgt het alvast een score 5.

    Het zicht, de inrichting (ik kon nog een paar fotootjes opspeuren op het net) én ontbijt lijken alvast schitterend.

    Die locatie met zon moet geweldig zijn! 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.