reading between the lines

reading between the

lines: fluctuating senses

emerge from the void

 

 

 

tijd glipt door onze

vingers als gaarden in bloei:

Loons doorkijkkerkje

 

Gisteren, op onze koperen huwelijksverjaardag én op de terugweg vanuit Trier, parkeerden we onze wagen aan het kerkje van Grootloon, een onooglijk dorpje in vruchtbaar, fruitig Haspengouw. Voor bloesems op het hoogtepunt van hun zijn, nog een kleine week te vroeg, schat ik, maar dat deerde niet.

Want het was een dag, het was een wandeling om door een trouwringetje te halen. De lucht een ongewolkt blauw, het land vol lentekleuren, zon en vogels van de partij. En aan het einde van de klim wachtte het doorkijkkerkje ‘Reading between the Lines‘ van het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Een roestbruine parel in het groen. Een staal-tje van transparante architectuur dat uitvloeit en oplost in het landschap als een kerk die leeg-loopt. Een mens zou van minder lyrisch beginnen worden. 😉


 1. Een huwelijk van 32 jaar wordt ook een koperen huwelijk genoemd.
 2. Collega-blogster Omabaard ging blijkbaar een dagje eerder langs. Haar impressies vind je hier.

30 gedachtes over “reading between the lines

 1. Heel jammer van het dagje verschil, ik had je zeker wel herkend 🙂

  Het kerkje, de witte pracht en de golvende vergezichten zijn er pure kunst. De zon werd onze kers op de taart.

  Proficiat met jullie koperen ring.

  Geliked door 1 persoon

 2. Laat ik beginnen met een welgemeende felicitatie vanuit Fryslân: fan herte lokwinske!
  Wat een mooi plekje om even stil te staan bij die heugelijke gebeurtenis. Het heeft je weer een aantal mooie foto’s opgeleverd, zowel van de bloesem als van het doorkijkkerkje. Vooral je tweede foto van het kerkje vibd ik erg mooi. In de loop der jaren heb ik het kerkje al verschillende keren op foto’s voorbij zien komen, maar dit perspectief is nieuw voor me. Eigenzinnig mooi, zo gezegd.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooi! Jullie koperen dag en dat kerkje 🙂 Ik wil er al jaren naartoe, maar doordat het niet meteen in de buurt is van waar mijn ouders wonen, kwam het er maar niet van. Al is er nu wel een kansje voor paasmaandag… Je foto’s geven mij alleszins heel veel zin om te vertrekken 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik kon het nog nooit met eigen ogen aanschouwen, maar ik zag al meerdere foto’s van dit doorkijk kerkje. Het is een subliem kunstwerk. En dat dan midden in het bloesemende Haspengouw, da’s wonderbaarlijk schoon.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.