in tijden van corona

Deze dagen zetten een komma

in onze volle zinnen

van drukte.

Stil. Zeggen ze. Adem.

Zoek de verte. En toch.

Laat je raken.

Door nabijheid van mensen.

Door schoonheid en stilte.

Zeker nu. Vooral nu.

Luister. Zeggen ze. De komma

en hoe ze zin geeft.

Marlies Verdoodt

In tijden van corona, als afstand houden de norm wordt, is het fijn dat we online blijven delen. Mooie dingen bijvoorbeeld. Zoals de tekst die vriendin A. vanmorgen in ons WhatsApp-schoolvriendinnengroepje postte.

24 gedachtes over “in tijden van corona

   1. Mijn moeder haar nicht van 99 is volledig blind geworden en haar enige lichtpuntje in het woonzorgcentrum is het bezoek van haar kinderen. Haar kinderen zitten er énorm mee… Ik vind het zo zo erg voor haar.

    Geliked door 1 persoon

  1. Ik hoop dat men in de rusthuizen snel kan overgaan tot conference calls voor de bejaarden. Wat in bedrijven kan, moet in een rusthuis ook kunnen. Op een manier dat alles gedaan wordt voor de bejaarden, dat zij geen computerkennis moeten hebben. Dat moet toch kunnen? En lost al een beetje van de nood op.

   Geliked door 2 people

   1. Om het simpel op te lossen zou het al genoeg zijn een klein lokaaltje te voorzien, 1 laptop, alles te laten installeren door een familielid type nerd dat alles kent van deze dingen, en zo het systeem in gang te steken. En uiteraard te zorgen voor de nodige hygiënische maatregelen. Dat is mijn simplistische visie daarop 🙂 Wel weer een extra belasting natuurlijk voor het verzorgend personeel…

    Geliked door 2 people

   2. Ja daar vrees ik voor. Het verzorgend personeel verdrinkt nu reeds in het vele extra werk. Facetime lijkt me prachtig, maar wie gaat hen helpen, want de mensen zelf kennen er niets van.
    Ook de niet-corona-zieken in de ziekenhuizen moeten het stellen zonder bezoek. Veel eenzame mensen vrees ik.

    Geliked door 2 people

   3. Ik neem aan dat het verzorgend personeel ook wel extra werk had met de bezoekers. En mentale gezondheid lijkt me ook belangrijk. Ik hoop dat er rusthuizen zijn waar misschien een vrijwilliger kan instaan voor zoiets. Zou toch fijn zijn hè.
    Maar ’t is zo. Je zal nu maar in een ziekenhuis liggen, als niet-corona patiënt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.