groener wonen I

We wonen weer wat groener en dat mag je letterlijk nemen. Na mijn blogpost van vier dagen geleden, vloog ik, vroeg uit de veren, in de verfkleren. De groentinten die ik vorig jaar voor de achterhal – door de Engelsen zo mooi ‘mudroom’ genoemd – uitkoos, bevielen niet. De donkere tint oogde meer grijs dan groen en de lichtere was nog fletser dan het babygroene, diolen jurkje waarin ik ooit bruidsmeisje moest spelen. Daar moest dus wat aan gedaan worden en ik had – met zoon vier nog altijd in quarantaine in de zorginstelling – nu de tijd. Maar de verfwinkels in de buurt zijn natuurlijk verzegeld. Bijgevolg ging ik online aan het zappen en windowshoppen. Lokaal vond ik niet wat ik zocht. En omdat ik er ook geen fortuin aan wilde spenderen, streek ik zo’n 100 km van hier neer. Bij ’t Maaseiker Woonhuys en de Classicoverf van Pure & Original. Alleen al voor het stijlvolle uitzicht zou je die potten toch in huis halen! ๐Ÿ˜‰

Ik koos uiteindelijk voor de kleur Sea Moss. Een riskante ondeneming, zo een keuze op een foto van een staal van enkele centimeters groot, maar ik deed het toch. Drie dagen na bestelling werd de verf, zij het met een lichte bluts, coronaproof en op veilige afstand thuis afgeleverd en ze beviel wonderwel. Het is een dikke, goed dekkende krijtverf die zich makkelijk laat uitstrijken. Ecologisch en vegan bovendien. Met natuurlijke en organische pigmenten en op waterbasis. De geur is – op zijn zachtst gezegd – ‘natuurlijk’ en doet een beetje denken aan … vochtige aarde. Niet mijn favoriete aroma, maar geurstokjes, een gulp frisse buitenlucht en een dweilpauze met HG Vloerfris doen wonderen. Mijn gewrichten mogen dan een pijnlijker plek zijn geworden, de ruimte waar we onze vuile ‘botten’ uitschoppen en jassen afgooien is zo weer een spatje groener.

.

27 gedachtes over “groener wonen I

 1. Ik woon momenteel nog altijd in een volledig wit geschilderd huis. Dit zien doet me dromen van warmere kleuren. Al denk ik niet dat ik zelf nog ooit ga verven. Er is aan mijn vorige woning genoeg amateurisme gehangen.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja, waarom denk je dat het hier nu nog wit is ๐Ÿ™‚
    Nee, eigenlijk weet ik nog niet wat ik dan wel zou willen. Worden het accenten met behang, toch verven? Ik ben er nog niet uit. En eerst moet de kost van het maatwerk in de badkamer en op zolder nog gebeuren.

    Geliked door 1 persoon

 2. Ja, hier dito, niet in huis, maar de tuin wordt onder handen genomen, een klus die al een paar jaar ligt, toen kende ik hem nog niet eens, maar nu aangepakt wordt omdat ik met plantjes en dingetjes aan kom, hahaha De beroemde vrouwenhand begint te werken ๐Ÿ˜‰

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.