groener wonen I

We wonen weer wat groener en dat mag je letterlijk nemen. Na mijn blogpost van vier dagen geleden, vloog ik, vroeg uit de veren, in de verfkleren. De groentinten die ik vorig jaar voor de achterhal – door de Engelsen zo mooi ‘mudroom’ genoemd – uitkoos, bevielen niet. De donkere tint oogde meer grijs dan groen en de lichtere was nog fletser dan het babygroene, diolen jurkje waarin ik ooit bruidsmeisje moest spelen. Daar moest dus wat aan gedaan worden en ik had – met zoon vier nog altijd in quarantaine in de zorginstelling – nu de tijd. Maar de verfwinkels in de buurt zijn natuurlijk verzegeld. Bijgevolg ging ik online aan het zappen en windowshoppen. Lokaal vond ik niet wat ik zocht. En omdat ik er ook geen fortuin aan wilde spenderen, streek ik zo’n 100 km van hier neer. Bij ’t Maaseiker Woonhuys en de Classicoverf van Pure & Original. Alleen al voor het stijlvolle uitzicht zou je die potten toch in huis halen! πŸ˜‰

Ik koos uiteindelijk voor de kleur Sea Moss. Een riskante ondeneming, zo een keuze op een foto van een staal van enkele centimeters groot, maar ik deed het toch. Drie dagen na bestelling werd de verf, zij het met een lichte bluts, coronaproof en op veilige afstand thuis afgeleverd en ze beviel wonderwel. Het is een dikke, goed dekkende krijtverf die zich makkelijk laat uitstrijken. Ecologisch en vegan bovendien. Met natuurlijke en organische pigmenten en op waterbasis. De geur is – op zijn zachtst gezegd – ‘natuurlijk’ en doet een beetje denken aan … vochtige aarde. Niet mijn favoriete aroma, maar geurstokjes, een gulp frisse buitenlucht en een dweilpauze met HG Vloerfris doen wonderen. Mijn gewrichten mogen dan een pijnlijker plek zijn geworden, de ruimte waar we onze vuile ‘botten’ uitschoppen en jassen afgooien is zo weer een spatje groener.

.

27 reacties Voeg uw reactie toe

 1. ms schreef:

  De mudroom, bij ons: “ons kot” maar dat heeft nu wel een andere betekenis natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

  1. anna b. schreef:

   πŸ˜„ Ja, inderdaad.

   Geliked door 1 persoon

 2. Matroos Beek schreef:

  Het stukje dat we te zien krijgen ziet er alvast heel stijlvol uit. πŸ‘

  Geliked door 1 persoon

  1. anna b. schreef:

   Niet te veel blootgeven hè.

   Geliked door 1 persoon

 3. liesonderweg schreef:

  Heeft een warm, uitnodigend gevoel…
  Lie(f)s.

  Geliked door 1 persoon

  1. anna b. schreef:

   Fijn dat je het zo ziet. 😊

   Geliked door 1 persoon

 4. omabaard schreef:

  Ziet er warm stijlvol uit! Maar zoals je zegt, kleuren zijn soms moeilijk te zien op foto. Je was een ijverige bij. Daar horen bloemekes bijπŸ˜‰

  Geliked door 1 persoon

  1. anna b. schreef:

   Komt in orde. πŸ˜‰

   Geliked door 1 persoon

 5. Goed bezig! Een stijlvolle manier om de lockdown door te brengen, en je houdt er nog wat aan over ook. πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

  1. anna b. schreef:

   Heel zeker. 😊

   Geliked door 1 persoon

 6. saturnein schreef:

  Mooi! Je bent ijveriger dan ik.

  Geliked door 1 persoon

  1. anna b. schreef:

   Met vlagen toch. πŸ˜‰

   Geliked door 1 persoon

   1. saturnein schreef:

    πŸ˜€

    Geliked door 1 persoon

 7. Vief schreef:

  Ik woon momenteel nog altijd in een volledig wit geschilderd huis. Dit zien doet me dromen van warmere kleuren. Al denk ik niet dat ik zelf nog ooit ga verven. Er is aan mijn vorige woning genoeg amateurisme gehangen.

  Geliked door 1 persoon

  1. anna b. schreef:

   Ik ben ook maar een amateur en voor mijn artrose is het verre van ideaal. Maar alles hier laten verven zou stukken van mensen kosten …

   Like

   1. Vief schreef:

    Ja, waarom denk je dat het hier nu nog wit is πŸ™‚
    Nee, eigenlijk weet ik nog niet wat ik dan wel zou willen. Worden het accenten met behang, toch verven? Ik ben er nog niet uit. En eerst moet de kost van het maatwerk in de badkamer en op zolder nog gebeuren.

    Geliked door 1 persoon

 8. Morgaine schreef:

  Ja, hier dito, niet in huis, maar de tuin wordt onder handen genomen, een klus die al een paar jaar ligt, toen kende ik hem nog niet eens, maar nu aangepakt wordt omdat ik met plantjes en dingetjes aan kom, hahaha De beroemde vrouwenhand begint te werken πŸ˜‰

  X

  Geliked door 1 persoon

 9. joke_dev schreef:

  Een hele klus! Jij bent een ijverige bij.

  Geliked door 1 persoon

  1. anna b. schreef:

   Vooral plafonds en deuren hè. 😣 En het geknoei dat erbij hoort. Maar achteraf ben ik wel blij dat het gelukt is.

   Like

  1. anna b. schreef:

   Dank je. πŸ˜ƒ

   Like

 10. Flavie schreef:

  Groen… onze lievelingskleur in huis πŸ™‚
  De foto ziet er alleszins veelbelovend uit

  Geliked door 1 persoon

  1. anna b. schreef:

   Ik ben tevreden

   Like

 11. Hersenspinsels schreef:

  Aardse kleuren ik hou ervan ik heb ze in mijn huiskamer

  Geliked door 1 persoon

  1. anna b. schreef:

   Ze brengen warmte en gezelligheid in het interieur vind ik.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.