wonderverf

Eén van mijn favoriete ‘passieve’ bezigheden is neuzen in woonblaadjes. Binnenkijken in mooie interieurs… I love it. Noem het voyeurisme, ik vind het inspirerend en op de één of andere manier maakt het me rustig en ook wel een beetje blij. Maar thuis een quasi identieke kopie neerzetten van wat in die magazines geëtaleerd wordt, dat doe ik niet. Daarvoor is ons budget wellicht te ‘peanuts’ vergeleken bij dat van de bewoners van deze droomhuizen. Bovendien heb je veel meer voldoening van wat je zelf doet. En volgens Roger van Dobbit tv doe je wat je zelf doet meestal ook beter. Vraag het maar aan de echtgenoot.

Maar je kent het probleem wel als je iets een tweede leven wil geven, als je dat oude kastje uit het schuurtje wil pimpen of de vernislaag van het tafeltje van oma probeert te verwijderen. Het duurt uren of zelfs dagen, je fijne huisparfums worden overstemd door prikkelende, chemische geuren en zonder allerlei dure producten en verfborstels red je het niet. En wat nog erger is … je krijgt er toch nooit alles af, tenzij je kan zandstralen of de hogedrukreiniger erop loslaat.

De boekjes beloven ons nu de oplossing: verf van Annie Sloan. Gedaan met schuren, afbijten, wachten, primer aanbrengen, wachten, verven in kleur A, wachten, opschuren, verven met kleur B, enz. Gewoon afwassen met wat ammoniak en de verf aanbrengen. Even met het schuurpapiertje erover om een verouderde look te krijgen en klaar is Kees. Je kan de verf online bestellen, de kleuren zijn mooi op mekaar afgestemd en voor de prijs moet je het echt niet laten, voegt het boekje er nog aan toe.

Binnenkort probeer ik de wonderverf zeker eens uit. Ik heb nog ergens een oud spiegelkastje dat een restyling kan gebruiken. In afwachting heb ik een oude stolp met Mariabeeld onder handen genomen met een restje namaak Flamant-muurverf dat ik nog had staan. Qua kleur is het nu ‘ton sur ton’ met de rest van het interieur. Helemaal gratis en op een kwartiertje tijd.

2 gedachtes over “wonderverf

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.