uit het burn-out dagboek

Af en toe herlees ik fragmenten uit het ‘positieve’ dagboek dat de stresstherapeute me liet bijhouden. Bij het scrollen merk ik dat ik de voorbije winter heel hard mijn best deed om te zoeken naar lichtpuntjes in de dag. En meestal vond ik ook wel iets om me aan op te trekken – ik pluk uit mijn dagboek – : een lange brief van een collega, nog eens samen aan tafel met alle kinderen, lunch en lange babbel met mijn kotvriendin, een mooi gelukt brood, de vrieskou op mijn gezicht, met de echtgenoot languit in de zetel naar een romantische komedie kijken, … Maar soms lukte dat gewoon niet.

20 januari 2015

Slechte dag vandaag. Huildag. Punt.

Kan het duidelijker? Die vijf woorden vatten precies samen wat een burn-out met je doet. Slechte dagen, huilen om niets, woorden die totaal overbodig zijn. En ik bedenk: vroeger was ik helemaal geen ‘huilmie’ en nu kunnen de waterlanders op elk moment binnenvallen. Het is vreemd dat bij jezelf vast te stellen en ik merk dat ik dat allesbehalve leuk vind.

woensdag 21 januari 2015

Het gaat op en af met deze burn-out. De ene dag denk je dat het begint te beteren, de volgende dag ben je terug bij af. Frustrerend ding! Gisteravond, out of the blue schijnbaar, weer hartkloppingen en benauwd gevoel. Kon niet stilzitten. Het leek wel of mijn benen overal tegelijk naartoe wilden. Sedinal-druppeltjes brachten uiteindelijk soelaas, maar na twee relatief goede nachten, was het vannacht dus weer goed mis. Om de haverklap wakker en moeite om weer in te slapen. En toen de wekker afging, gewoon geen zin om uit bed te komen. Bloeddruk is daardoor ook weer hoger vanmorgen. Wat moet ik hiermee? Drie maanden thuis nu en dit is waar we staan… Nog een lange weg te gaan.

Dat is nu iets meer dan een half jaar geleden. Toen de dokter me zei dat het ‘iets van lange duur’ zou zijn, had ik moeite om dat te geloven. Hij schreef me bijna een heel schooljaar thuis.

Nu denk ik: het worden er zeker twee, misschien zelfs meer.

For if you were to burn out you would have to be on fire first (A.Nonymous)

Een gedachte over “uit het burn-out dagboek

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.