puur eten dat gelukkig maakt?

Ik heb zo mijn bedenkingen. Pascale Naessens, alias mevrouw Paul Jambers, heeft een nieuw boek uitgebracht en de titel ervan blijft op mijn trommelvlies resoneren. “Puur Eten dat je gelukkig maakt 2“.

De marketing zit alvast goed. Een foto met een slanke dame ondanks haar leeftijd, casual gekleed, helemaal naturel in een dito kader. Mevrouw is bekend, haar man ook, en dat helpt om journalisten, televisiemakers en boekhandels warm te maken voor je product(en). Bovendien, wie wil er nu niet puur en/of gelukkig zijn? En eten moeten we allemaal. Mevrouw weet waarschijnlijk ook wel dat er dezer dagen heel wat mensen vaak een beetje ongelukkig rondlopen. Gelukkig doorprikt psychiater Dirk De Wachter in dat andere top-tien boekje Liefde. Een onmogelijk verlangen? de obsessie van het geluk. Er is helemaal niets mis met af en toe wat ongelukkig te zijn, zegt hij. Lijkt me ook.

Maar wie het hardst roept, wordt gehoord en de obsessie is er nu éénmaal en dus proberen we met z’n allen dat geluk te vinden en liefst zo lang mogelijk vast te houden. En zeg nu zelf, als je voor 24,99 euro (officiële prijs bij bol.com, maar in de Fun lag het voor minder …) een kookboek koopt dat je het geluk belooft, dan kan je dat toch niet laten liggen?

De recepten zijn eenvoudig en je wordt er niet dik van. Als je na het lezen van het boek het roer van je huishoudschip omgooit, zal je boodschappenwagentje gegarandeerd minder vol liggen. Een opsteker voor je huishoudbudget.

Je hebt enkel nodig: tomaten, olijfolie, tomaten, olijven, zalm, tomaten, noten, verse kruiden, bessen, tomaten, courgette, zaden, tomaten, peper en zout, fetakaas, garnalen, tomaten, een klein stukje kip of rund, spinazie, tomaten, … Ik overdrijf een beetje, maar je weet wel wat ik bedoel …

Sommige mensen zijn geluk-kig met weinig.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.