zuinig met je energie

Vandaag is de echtgenoot de hele dag jarig. Een mooie, grijzende leeftijd.

Daar horen cadeautjes, kussen, een zelfgekozen menu en een glaasje bij. En zoals elk jaar krijgt de werkplek dan iets zoets bij de koffie. Wafels, pralines, clementines, chocolaatjes, taarten, …, we hebben het allemaal al eens gehad en we willen niet te veel in herhaling vallen. Onder het motto “Zoet en Gezond” kozen we dit jaar voor frambozencakejes. Een goeie 100.

Gisteren, voor het veldrijden – Nijs won! – en tussen de berichtgeving over het beleg van Brussel door, moest het gebeuren. Ik zou dus, om in Brusselse sferen te blijven, iets als een cent-enaire aan cakejes bakken.

Mijn oude zelf zou dat zonder dralen “the old-fashioned way” gedaan hebben. Een hele dag met klopper en deeg in de weer. Mijn van burn-out/bore-out herstellende zelf zoekt alternatieven. Liefst energiezuinige, om de dagen nadien niet in een energie-vacuüm te belanden.

Ik kan het iedereen aanraden. In een mum van tijd was de klus geklaard. Met nauwelijks voelbaar energieverlies. En dat dankzij de Amerikaanse Muffinmix van Aveve. “Cheating”, zou Donna Hay zeggen.

Soms mag het. Twee of meer vliegen in één klap slaan. Dubbel of meer voordeel doen. Geen schrammen meer van het eieren breken, niks geen vettige vingers van de boter, geen gesluierde, knisperende vloer van het knoeien met suiker en bloem.

Gewoon de Aveve muffinmix, maïsolie en water – voor de verhoudingsgeïnteresseerden: 250 g mix, 100 g olie en 100 ml water – mengen en 5 minuten kloppen staat er op het pak. Na één minuut hou ik het voor bekeken en de cakejes lukken even goed.  Feestelijke papiertjes in de muffingaten van de Ikea-vormen, twee soeplepels deeg in elk papiertje, drie framboosjes erop en klaar. Niet vergeten nog 20 à 25 minuten te bakken op 180°.

Maar met twee ovens heb je het in geen tijd voor mekaar. Al moet ik toegeven dat de cakejes uit de heteluchtoven er mooier en gezonder uitzien. Een prachtding, zo’n heteluchtoven.

Straks maken we nog een geheim lievelingsmenu klaar. Energiezuinig, bien sûr, mét garnaaltjes, oesterzwammen en chocolade.

 

3 gedachtes over “zuinig met je energie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.