“You’ve just made our day! You know that?”

Dat zei Michelle Obama tegen een wel heel speciale gaste en ik denk dat ze het meende. Het was ook een mooi intermezzo gisterenavond in het vernieuwde Journaal op Eén. Het Witte huis had het filmpje gepost op Facebook zodat de hele wereld kon meegenieten van een magisch moment.

Virginia McLaurin, 106 jaar oud en inwoonster van Washington DC, mocht ter gelegenheid van Black History Month op de koffie bij President Obama en zijn vrouw Michelle. De kranige dame zag zo haar grote droom om haar zwarte president ooit te ontmoeten in vervulling gaan. Die droom had ze zich op haar 103de  laten ontglippen toen ze gelauwerd werd voor haar vrijwilligerswerk bij studenten die het mentaal moeilijk hebben. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken dus, die Virginia. Die overigens in South Carolina geboren werd en haar hele leven als naaister werkte. Ze maakte de beurscrash mee, twee wereldoorlogen, de zwarte ontvoogdingsstrijd én de verkiezing van de eerste zwarte president van de Verenigde Staten. Haar energie en levenslust heeft ze al die tijd duidelijk niet verloren.

En of het dametje enthousiast was. Toen ze de president zag, liep ze zo snel haar honderdjarige benen haar dragen konden naar hem toe. Even vergat ze dat ze een stok bij had en als de rok van haar mantelpakje het had toegelaten, zou ze nog grotere passen gezet hebben, schat ik. Ze schudde nog vief met haar blauwe heupen, danste, praatte honderduit en lachte zo aanstekelijk dat je Obama meteen zag opklaren. Hij en Michelle dansten een rondje met haar en maanden haar, tot hilariteit van de aanwezigen, aan “to slow down”. De styliste in Michelle Obama had dan weer oog voor haar gelakte nagels. Een leuke, hartelijke ontmoeting tussen grote en kleine mensen. Letterlijk. En voor een stuk ook figuurlijk.

De  ontmoeting was uiteraard georkestreerd, maar de spontaniteit van de hoofdrolspelers maakte veel goed. Ik ben blij dat de echtgenoot me riep om te komen kijken en dat mijn spurt naar de tv-hoek me voor één keer niet in de steek liet.

Virginia, you’ve really made our day!

 

Youtube

 

4 gedachtes over ““You’ve just made our day! You know that?”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.