snertweer

Hoeveel keer ik gewandeld heb de voorbije vakantieweek (als ik het heen- en weer schieten in huis en de supermarkt niet meetel) ? Uit het Spaans vertaald: nul komma nul nul nul nul nul nul nul nul nul vijf.

Daar waren best wel redenen voor:

 • het was er het weer niet naar. Het was kwakkel, flut, rot en snert tegelijk. Bij momenten van de hond, van oude wijven en nog van mijn voeten ook. Nat, koud en winderig. Flandrienweer. En nu zouden wij ons daarop nog kunnen kleden als we dat al wilden, maar zoon vier in de rolstoel niet. Bovendien is er niks leuks aan om in dergelijke atmosferische omstandigheden door de modder en de plassen naast onze beek te stappen. En de hellingen zijn al helemaal niet te doen dan. Dankzij Wouter Deprez is er nu wel een verklaring voor dat hondenweer. Het weer is aan het trainen. Het bouwt gestaag de fysiek op, qua kou, vochtigheid en windkracht. Om op 2 april al zijn duivels te ontbinden. Zodat het een infernale maar magnifieke Ronde (van Vlaanderen) wordt. πŸ™‚

 • er was gelukkig koers op tv. Bijna elke dag wel. Op zaterdag, op zondag, op woensdag, en weer op zaterdag en zondag. En tussendoor was er het EK atletiek Indoor in Belgrado en het WK schaatsen Allround in Hamar. Dat zijn dingen die een mens niet wil missen. En je kunt maar beter optimaal gebruik maken van het Proximus-aanbod waarvoor je betaalt … πŸ™‚

 • de echtgenoot heeft een plafond ontmanteld, het in stukken vaneen naar het containerpark gereden om daarna met nieuwe isolatie aan de slag te gaan. Elke vakantie is er hier wel een klus en er moest toch iemand voor koffie-met-iets-bij zorgen tussendoor. πŸ˜‰

 • zoon vijf had gewoon les en dus moesten we ook onze auto van stal halen om hem naar en van de campus te rijden. 😦

 • het was een komen en gaan van nestverlaters en hun geliefden. Dat vind ik altijd heel prettig, maar daar horen nu eenmaal extra boodschappen en extra kook- en bakuren bij. Was- en strijkuren (niet iedereen heeft een wasmachine). Zit- en babbeluren ook. Tijd dus die niet naar wandelen kan gaan, maar wel heel goed besteed is. πŸ™‚

 • door een verkeerde beweging bij het stofzuigen was mijn bil uit de haak. Stappen deed enkele dagen meer pijn dan goed.
 • collega-bloggers begonnen met de 40 Dagen Bloggen Challenge en dat leverde extra leesvoer op en een beetje minder slaap, zodat ik overdag wat meer moest rusten. 😐

 • ik mocht babysitten op(!) het prematuurtje. Een schattig kindje, echt, maar het was weer goed ziek. Wateroogjes en een piepende, reutelende ademhaling. En daardoor lukte het slapen niet zo goed. De dag bestond vooral uit armzitten (de baby op die van mij wel te verstaan), koorts nemen, suppootje opsteken, mini-pamper verversen, Ventolin laten inhaleren, knoeien met de fruitpap, flesje geven, slaapliedjes zingen, babygeur opsnuiven, … . Verleren doe je dat als moeder nooit, denk ik. Maar je moet het wel onderhouden. Zodat je klaar bent als de nestverlaters en hun geliefden ooit aan een nageslacht zouden beginnen denken bijvoorbeeld. πŸ™‚

Ik nam, tot slot, wat regenfoto’s. Als bewijs. πŸ˜‰

26 gedachtes over “snertweer

 1. Herkenbaar… ook hier weinig gewandeld. Een infectie hing in mijn lijf… typisch… in de vakantie… Man klust… vrouw loopt en rust… van alles wat… Ben alweer aan de slag met nog een paar pijnlijke scheuten in de oren.

  Geliked door 1 persoon

   1. De pijn is nog het minste, maar dat duizelen alweer… het is opletten om niet te vallen. Geen onverhoedse bewegingen maken… Heb er nu wel medicatie voor gekregen. Op hoop van zegen. De dokter vermoedt dat ik misschien wel constant met vocht in het binnenoor loop en daardoor die draaiduizelingen krijg… We zien wel. Er zijn ergere dingen.

    Geliked door 1 persoon

 2. Je krijg het toch voor elkaar dat ik dit met een glimlach lees. Dat wandelen komt er hier ook niet van trouwens. Ook klussen en snotterbellen om en om. Of tegelijk. De vakantie was hier eerder dan bij jullie, we zitten hier al weer vol in het ritme. Ik hoop dat het binnenkort toch lekker weer wordt zodat het er weer inzit om naar buiten te gaan. Zou toch fijn zijn, nietwaar? Toch een mooie week (gelukkig komt er telkens weer een nieuwe). En het wordt langer licht, ook meer kans om naar buiten te gaan! Lieve groet xx

  Geliked door 1 persoon

 3. Wij hebben een hond die eist dat er wordt gewandeld. Onze wandelingen zijn bij dit weer wel wat korter. De natte-honden-geur is nog een extra nadeel van regenweer. En dat stofzuigen.. nergens goed voor :-).

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.