zomaar wat gerijmel vanop een zonnig terras

Ik zou kunnen fulmineren tegen de pest die narcisme is. Of ouders van kinderen met het syndroom van Down een hart onder de riem steken (die kunnen dat te midden van de discussies dezer dagen misschien wel gebruiken). Sakkeren op de belastingbrief die weer wat extra codes telt. Het belang van het klimaatakkoord nog eens in de verf zetten voor wie dat, ondanks de tekenen en de wetenschappelijke studies, nog altijd niet wil zien. Me ergeren aan mensen die hun mis- of wan-daden, van welke aard ook, maar blijven minimaliseren of ontkennen. Jammeren over Goffins blessure en zijn mogelijk gemiste kans om op Roland Garros te schitteren. Van leer trekken tegen …

Je hoort me al aankomen … Ik doe het niet. Toch niet vandaag. Ik zou nochtans wat dikke eieren kwijt kunnen, maar hoe erg en pijnlijk en gevaarlijk die actuele broedsels ook zijn, alle energieblokjes die ik nu daarin zou stoppen, branden onmiddellijk op en dan moet ik die elders weer bij mekaar zien te sprokkelen. En het was net de bedoeling van dit/deze blog om plezier en positiviteit te vinden in en kracht te halen uit het schrijven.

Het wordt dus low energy vanochtend. Met alleen wat lichtvoetig gerijmel over leuke dingen des levens. Met positieve vibes. Ze popten gisteren, op een luie, zonovergoten namiddag op ons terras.

ik

doe een

terrasje met mezelf

en kader dat netjes

in

~

tussen groen en wit

ben ik een grijze muis en

geen kat die het ziet 🙂

~

de

zon en

een ligstoel, dat

moet dolce far niente

zijn 🙂 🙂

~

een geur van tijm en

rozen prikkelt mijn neus tot

ik ‘m weer weg nies

29 gedachtes over “zomaar wat gerijmel vanop een zonnig terras

 1. Inderdaad de dingen waar we ons kunnen over opwinden kunnen we dikwijls niet verhelpen.

  Zo af en toe mogen we toch ook eens naar de mooie dingen kijken, zij het met je ogen dicht.

  😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Ergernissen – waar we niets kunnen aan veranderen- verorberen enkel onze eigen energie… Genieten van onze eigen kleine ‘blijtjes’ is dé boodschap. Je ‘rijmelt’ het zo mooi!

  Geliked door 1 persoon

  1. Fijn dat je van die lichtvoetigheid houdt. Ik heb je mail ondertussen al beantwoord. Blijkbaar was die eerdere tussen de mazen van mijn aandacht gevallen. Is bij deze rechtgezet hoop ik. ☺

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.