46 ~ realiteit en verbeelding

Ik wist het gisteren eigenlijk al. Dat niet één restfoto vandaag de absolute meerderheid zou halen. Daarvoor zijn het er te veel. Het fotolandschap te versnipperd. En toch verplichtte ik mezelf te kiezen. Het werd een coalitie van vier. Vier, uit het leven gegrepen. Uit mijn en ons leven van de voorbije weken. De realiteit dus.

Achter elke foto zit ook een verhaal. De wolk rond de feiten en de cijfers. Rond de kilo’s en de prijzen, de data en de locaties. Gevoelens en verwachtingen onder andere. Grote en kleine succeservaringen en bedenkingen in de marge. Maar niet alles hoeft altijd gezegd. Ik kan het beeld ook in stilte laten spreken. Het laatste woord geven aan de verbeelding. Zoals vandaag.

 

 

22 gedachtes over “46 ~ realiteit en verbeelding

 1. Vier stemmige beeldverhalen. De vis… wat een joekel, dat was me wat. De picknickmand, O die wil ik ook. De stilte en de geur van een kerk of kapel waarin je verkoeling vindt tijdens een warme zomer, ergens onderweg naar Rumbeke… Dat is wat door mij heenging bij het zien… Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een kapel of open kerk zomaar waar je zomaar even binnen kunt gaan. Voor een moment van stilte, mijmering of een kaarsje aansteken. Dat kan ik hier in het noorden zo vreselijk missen.
  Je post spreekt letterlijk tot mijn verbeelding.
  Mooi.

  Geliked door 1 persoon

 3. Blijdschap – Gezelligheid – Ingetogenheid en herinnering.

  Als het over herinneringen gaat spreekt die bovenste me meer aan, die met de korenbloemen en kollebloemen (zoals ze bij ons genoemd werden – klaprozen zoals ze beter gekend zijn).

  😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.