53 ~ Anna zag ze vliegen

Een echte fotograaf met een professioneel toestel zou er beslist een vette kluif aan gehad hebben. Knalfoto’s hebben kunnen maken tegen een gordijn van opwaaiend stof. Maar ik ben een leek met een mini Smartphone en dus is dit ‘as good as it gets/got’. Wie goed kijkt, ziet ze nog net vliegen. Zoals wij ze toen zagen vliegen … 😉

Dat kwam zo. Zoals elk jaar streken we in de tweede week van juli ergens in de Vaucluse neer. Voor deze zomer was ons oog gevallen op een rustig gelegen woning met zwembad in Le Thor, niet ver van Avignon. Het huis was een voltreffer. Koel, kraaknet en voorzien van drie terrassen, waarvan twee met uitzicht.

Onze Mas lag bovendien midden tussen de velden. Tussen goudkleurig graan, geurende lavendel en frisgroene wijngaarden. Voor twee van de drie gewassen was het toevallig ook oogstweek en zo gebeurde het dat er op donderdagavond een maaidorser het smalle straatje kwam binnen gerold. Hij zette zich, na wat gemanoeuvreer om onder de laag hangende elektriciteitskabels door te rijden, op het veld tegenover onze inrijpoort aan het maaien.

De krekels waren nog maar net overstemd in een lucht die vol stof hing of er cirkelden al enkele gevleugelde vrienden – gezien mijn beperkte faunakennis moet ik jullie de echte naam schuldig blijven, maar wie het weet, mag het zeggen! – boven de machine. Alsof ze ergens ‘in wacht’ hingen. Enkele seconden later doken ze als een pijl naar beneden om daar opspringende diertjes bij hun kraag te vatten en ermee weg te vliegen. Muizen of ratten, padden of wat anders? Ik weet het niet, maar ze waren zonder twijfel spring-levend en kakel-vers.

Ik nam snel enkele foto’s en dacht aan de wreedheid van de natuur. De ironie van het lot. Springen voor je leven, op de vlucht voor mens en machine, en dan gegrepen worden door een … kiekendief?

Categorieën:fotorestjes, huis-tuin-keuken, losse gedachten, mooie plekkenTags: , , , , , , , , , , , , ,

25 Comments

  1. Ik had ook al eens uitgekeken naar een betere lens om vogels te fotograferen maar kwam al snel tot de bevinding dat die nogal zwaar uitvallen om tijdens wandelingen mee te zeulen. Dan is de keuze snel gemaakt.

    Deze foto is zo uit het leven gegrepen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.