55 ~ venster(s) op Versailles

Ik grasduin door mijn snel uitdijend foto-rijk en stuit opnieuw op de afwijking waarover ik het in deze blogpost al had. Merk dat ik vorige week ook al koos voor een deur en de verwachtingen die deuren oproepen. Ik besluit vandaag voor restfoto’s van ramen te gaan. Die zijn doorgaans duidelijker. Directer en transparanter en daardoor misschien iets minder spannend. Alhoewel … .

Ramen zijn vensters op de wereld. Op werelden, anders dan de onze. Bijvoorbeeld op het kasteel en de tuinen van Versailles waar we de voorbije drie dagen neerstreken en bijna ogen te kort kwamen.

Om nog even in die koninklijke sferen te blijven, dis ik zeven (zes plus 1 bovenaan) vensterplaatjes op uit mijn foto-rijk. Twee ervan kroon ik tot mijn ‘absolute’ favorieten. Benieuwd of er ook één jou bekoren kan. 😉

 

 

 

 

39 gedachtes over “55 ~ venster(s) op Versailles

 1. Mijn absolute favoriet is de laatste foto. Gewoon omdat het raam heel uitnodigend wagenwijd open staat, over het balkonnetje, naar de mooie tuin, naar de wereld.
  De andere foto’s zijn ook mooi, maar voor mij te gesloten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het mooie Versailles… ik kan niet kiezen omdat ik zowel aan de binnen- als buitenkant mooie herinneringen koester… ik bezocht het paleis met zijn tuinen toen ik ongeveer twintig was. Zeer indrukwekkend. Ik ben er weer even… maakt niet uit bij welke foto!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik was er twee jaar geleden ook met mijn oudste. Overdosis grandeur gehad in een paar dagen toen omdat we dan ook al enkele Loirekastelen deden.
  Ik ga voor rechtsboven omwille van de lichtinval en om het feit dat ik ook iets heb met vloerpatronen (ik neem soms gewoon een foto van een vloer)
  Mijn profielfoto hier is trouwens in Versailles genomen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.