een klein gelukje uit onverwachte hoek

Net nu het in dit lijf en hoofd weer even minder gaat – iets met onherstelbare schade na een burn-out, de tijd van het jaar, kreukjes hier en daar en last met loslaten  -, vind ik een op-kikkertje in mijn brievenbus. Een vakantiekaartje uit de Var. Van een dame die ik, behalve van tussen de plooien (wat een mooie en toepasselijke blognaam!) van haar blog van haar noch pluim ken.

Toen ik het kaartje las, ging het kikkertje binnenin aan het op-springen. Aan het giechelen ook. Het kietelde bovendien aan mijn eigen plooien en die streken gelijk wat gladder. Om maar te zeggen dat ik er blij mee was, met dat kaartje. En verrast. Dankbaar ook dat iemand die je niet kent je zomaar een kaartje stuurt met warme groeten uit het Zuiden.

Ze heeft natuurlijk mijn zonnige groeten-post gelezen, was mijn eerste gedachte. En misschien vond ze me daarin zo ontzettend zielig dat ze vond dat ze iets moest doen. Maar hoe kwam ze dan aan mijn gegevens? De schrik sloeg me even om het hart. Ik had mijn adres toch niet voor Jan en alleman gepost? Natuurlijk niet, maar hoe dan wel? Om het antwoord te kennen, moest ik mijn eigen logje herlezen. Om te lezen dat de dame achter het kaartje in een reactie een aanbod had gedaan en te merken dat ik er op in was gegaan, maar dat was ik ondertussen glad-jes vergeten. Anna Helena niet. En dus deed ze wat ze beloofde en dat vind ik mooi.

Voor de foto bovenaan dit logje plakte ik het kaartje op één van mijn favoriete kaders in huis. Onder onze Olivier de Provence hangen nu – heel toepasselijk – groeten uit Le Clos des Oliviers.

Met heel veel dank aan Anna Helena en haar ‘klein gelukje’. 😉 Ik hoop dat ze een heerlijke vakantie heeft gehad, daar in het Zuiden.

28 gedachtes over “een klein gelukje uit onverwachte hoek

 1. Zo’n totaal onverwacht opkikkertje kan toch zo’n deugd doen. Ik hoop dat het mag bijdragen aan je algemeen welbevinden. Het tij keert weer… ook voor mij… en dat gaat soms in een mens zijn kleren zitten. De kreukels irriteren me ook. Ik denk aan je… en ik dacht ook al aan je kleinkind dat er binnenkort aankomt. De geboorte, een intense gebeurtenis, zal een totaal andere zwaai en kleur aan jullie leven geven. Iets om naar uit te kijken! ❤️

  Geliked door 1 persoon

 2. “Verwonder je over het dansen van de regendruppels in een plas”.

  Geweldig toch dat mensen totaal onverwacht, op een lieve manier ‘een onbekende’ kunnen blij maken.

  En Matroos Beek heeft gelijk, je eerste kleinkindje zal je een zeer intens geluk bezorgen, mét tranen van ontroering. En…. ik ben een ervaringsdeskundige hoor 🙂
  September wordt een maand die voor eeuwig in je geheugen wordt geprint.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb vandaag een doos met lege kaartjes bekekern en ik bedacht me dat het toch zo jammer is dat we zo weinig kaartjes sturen tegenwoordig (reiskaartjes stuur ik al jaren niet meer)
  Mocht ik je gegevens hebben, ik deed er één op de post, ik vond nl. veel meer postzegels dan ik dacht te hebben

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.