een klein gelukje uit onverwachte hoek

Net nu het in dit lijf en hoofd weer even minder gaat – iets met onherstelbare schade na een burn-out, de tijd van het jaar, kreukjes hier en daar en last met loslaten  -, vind ik een op-kikkertje in mijn brievenbus. Een vakantiekaartje uit de Var. Van een dame die ik, behalve van tussen de plooien (wat een mooie en toepasselijke blognaam!) van haar blog van haar noch pluim ken.

Toen ik het kaartje las, ging het kikkertje binnenin aan het op-springen. Aan het giechelen ook. Het kietelde bovendien aan mijn eigen plooien en die streken gelijk wat gladder. Om maar te zeggen dat ik er blij mee was, met dat kaartje. En verrast. Dankbaar ook dat iemand die je niet kent je zomaar een kaartje stuurt met warme groeten uit het Zuiden.

Ze heeft natuurlijk mijn zonnige groeten-post gelezen, was mijn eerste gedachte. En misschien vond ze me daarin zo ontzettend zielig dat ze vond dat ze iets moest doen. Maar hoe kwam ze dan aan mijn gegevens? De schrik sloeg me even om het hart. Ik had mijn adres toch niet voor Jan en alleman gepost? Natuurlijk niet, maar hoe dan wel? Om het antwoord te kennen, moest ik mijn eigen logje herlezen. Om te lezen dat de dame achter het kaartje in een reactie een aanbod had gedaan en te merken dat ik er op in was gegaan, maar dat was ik ondertussen glad-jes vergeten. Anna Helena niet. En dus deed ze wat ze beloofde en dat vind ik mooi.

Voor de foto bovenaan dit logje plakte ik het kaartje op één van mijn favoriete kaders in huis. Onder onze Olivier de Provence hangen nu – heel toepasselijk – groeten uit Le Clos des Oliviers.

Met heel veel dank aan Anna Helena en haar ‘klein gelukje’. 😉 Ik hoop dat ze een heerlijke vakantie heeft gehad, daar in het Zuiden.

28 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Matroos Beek schreef:

  Zo’n totaal onverwacht opkikkertje kan toch zo’n deugd doen. Ik hoop dat het mag bijdragen aan je algemeen welbevinden. Het tij keert weer… ook voor mij… en dat gaat soms in een mens zijn kleren zitten. De kreukels irriteren me ook. Ik denk aan je… en ik dacht ook al aan je kleinkind dat er binnenkort aankomt. De geboorte, een intense gebeurtenis, zal een totaal andere zwaai en kleur aan jullie leven geven. Iets om naar uit te kijken! ❤️

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Het was een fijne attentie. En ja, jouw tij keert zeker. Ik zal aan je denken en de drukte die op je af komt. En het kindje kan nu elke dag komen. 😊

   Liked by 1 persoon

   1. Matroos Beek schreef:

    Spannend… 👶

    Liked by 1 persoon

   2. annaberg schreef:

    Heel spannend. Telkens als de telefoon gaat…

    Liked by 2 people

   3. Matroos Beek schreef:

    O ik ben zelf benieuwd!

    Liked by 1 persoon

   4. annaberg schreef:

    Hoogstwaarschijnlijk 😆 hoor je het goede nieuws hier als 1 van de eersten.

    Liked by 1 persoon

 2. omabaard schreef:

  “Verwonder je over het dansen van de regendruppels in een plas”.

  Geweldig toch dat mensen totaal onverwacht, op een lieve manier ‘een onbekende’ kunnen blij maken.

  En Matroos Beek heeft gelijk, je eerste kleinkindje zal je een zeer intens geluk bezorgen, mét tranen van ontroering. En…. ik ben een ervaringsdeskundige hoor 🙂
  September wordt een maand die voor eeuwig in je geheugen wordt geprint.

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Dat van die tranen ontroering hoef je me niet te vertellen … 😉 Ik ben daar een krak in geworden. Maar ik kijk echt uit naar dat kleintje.

   Like

   1. omabaard schreef:

    Ik leef echt mee naar dat aankondigingsblogje!!

    Liked by 1 persoon

 3. Edward McDunn schreef:

  Dat zijn van die leuke momenten, die je eigenlijk vaker zou moeten hebben.

  Liked by 1 persoon

 4. Wat fijn voor je, net als je het hard nodig hebt.

  Liked by 1 persoon

 5. Anna schreef:

  Hé wat fijn 😊 zomaar een kaartje van iemand uit blogland 😊 En in september oma, ik ben benieuwd wat het wordt…

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Het geslacht weten we al. Hoe hij eruit ziet en zal heten enzo nog niet. 😊

   Like

 6. ms schreef:

  Een opkikkertje hoeft niet echt groot te zijn om veel steun te bieden.

  Liked by 1 persoon

 7. Anna Helena schreef:

  Hihi ☺️ Het is met heel veel plezier gedaan. En zo grappig die link met Oliviers. Ik was nog aan het denken, jammer dat ze hier geen mooiere kaartjes hebben, maar deze was dus eigenlijk prima 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Helemaal gepast. 😄

   Liked by 1 persoon

 8. Eilish schreef:

  Ik heb vandaag een doos met lege kaartjes bekekern en ik bedacht me dat het toch zo jammer is dat we zo weinig kaartjes sturen tegenwoordig (reiskaartjes stuur ik al jaren niet meer)
  Mocht ik je gegevens hebben, ik deed er één op de post, ik vond nl. veel meer postzegels dan ik dacht te hebben

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Kan voor gezorgd worden. 😊

   Like

   1. Eilish schreef:

    O ja, doen!

    Liked by 1 persoon

 9. Levensjutter schreef:

  Wat lief! En wat kan zo’n klein gebaar veel doen. Spannende dagen, lees ik. Ik wens je veel onvergetelijke mooie momenten met de komst van je kleinzoon!

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Dankjewel. Je hoort nog van ons.

   Liked by 1 persoon

 10. Flavie schreef:

  Oh zo lief!! 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.