winterprik

winter prikt het licht

en spuit grijzende luchten

vol witte pluizen

~

Hij was aangekondigd, de winterprik op zondag. En as we speak, wordt de volgende al weer uitgedeeld. Met bakken valt het winterserum hier uit de lucht. Het stolt zelfs. Want de streepjessneeuw van daarnet lijkt afgekoppeld en vervangen door een straffer infuus. De vlokken worden nu zienderogen voller. En witter.

Eerste sneeuw wil nogal eens voor verrukking zorgen. In mijn lagere-school-opstellen toch. 😉 Hij infuseert niet alleen het kind in ons, maar ook de dichter-zanger en de fotograaf. En dat levert warmende woorden op en maagdelijke beelden van wondere werelden. Van eigen tuin of kerstmarkten in de buurt, van hoge bergen of het sneeuwwit op het strand.

Vallende vlokken verbinden. Ook in blogland. We delen wat we hebben en horen. Wat we vinden en zien. Wat we voelen en dromen. En soms ook vrezen. De winter sleet er in woorden en beelden voorbij. Hier en daar hou ik even halt. Op plekken waar ik ook zonder sneeuw graag vertoef. Bij Anna en Omabaard, of bij Matroos Beek en Tommy bijvoorbeeld.

Met z’n allen keken of kijken we naar de sneeuw. Op onze eigen manier en toch samen. En bovendien zonder negativiteit. Zonder agressie. Als in een vredesplan met een grote kans op slagen.

 

 

 


 

 

Categorieën:dichtsels, fotorestjes, het burn-out beestje, huis-tuin-keuken, losse gedachten, mooie plekkenTags: , , , , , , , ,

40 Comments

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.