Anna zag nog een quote …

Zonder mijn verleden zou ik een zeepbel zijn.

Met mijn toekomst ben ik niemand.

(getekend: Bernard Dewulf)

Licht, luchtig of lichtzinnig zijn de stukjes van Dewulf zelden. Bijna altijd zit er iets in. Of achter. Of onder. Hangt er bovendien een filosofische bui over. Existentialisme van de bovenste plank. Zijn woorden en gedachten zijn tegelijk trog en denktank. Elke week vers leesvoer voor wie ervan houdt. Stof tot nadenken, ook voor wie ervan houdt, want niet-lief-hebbers draaien die bladzijde misschien ongelezen om …

Soit. Ik lees die stukjes graag. (Maar dat wist u al.) Elke zaterdagochtend opnieuw. (Ook dat wist u al! 😉 ) En meestal vind ik wel iets dat ik wil bewaren. Vastpinnen voor later. Zoals vorige week toen ik op het einde van de Si & La (zo heet de rubriek in het dS Weekblad, maar dat wist u misschien ook al? ) deze quote zag.

Bel heette het stukje. Drie letters maar, maar toepasselijk en gelaagd. Het vertelt hoe een uitspraak van een filosoof over ouder worden, verleden en toekomst op de auteur bleef wegen. Niet alleen tijdens het ontbijt, maar ook onder de schuimende douche nadien. Tijdens het inzepen tot na het afspoelen en droogwrijven. Toen de zeepbelletjes op het lichaam transformeerden tot bubbels in zijn hoofd. Met weer een diepzinnig stukje over het mens-zijn als resultaat en een al even diepzinnige quote als slotsom.

Ik vind ‘m mooi en heel erg diep. 🙂

Maar ook wat droevig. Als tegengewicht schreef ik een haiku.

Eén zuchtje wind maar

En de luchtbel spat open.

Illusie om zeep. 😊


foto via http://fotojade.nl/2013/05/22/bellenblazen/


15 gedachtes over “Anna zag nog een quote …

  1. Ik heb hem ook gelezen en herlezen. (want met één leesmoment kom ik soms niet toe)
    De tekst sprak me aan, maar voor mij soms ietsje te zwaar, te ‘veel-omvatten-d’. Ik geraak soms de draad even kwijt:) en moet herlezen.
    Bernard DW hoort ook tot mijn favorieten in de zaterdagmagazine.
    En jouw mooie aansluiting hierbij minstens even zeer.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.