een ochtend in pastel

Van waar ik zit aan de ontbijttafel kijk ik uit over de tuin in winterslaap. Ik zie de heuvelkam aan de overkant van het dal en de ochtendlucht die zich boven dat alles nog eens uitrekt. De vorst van vannacht doezelt nog van de slaap en wrijft zich, net als ik, de ogen uit bij dit kleurplaatje.

Tussen de kale boomtoppen hangt een waas. Met enkel pastels, hemels en sprookjesachtig zacht. Van heel licht blauw over rozig tot verneveld elfenwit. Ik wil ze vangen met mijn smartphone, maar echt lukken doet dat niet. Dus kijk ik maar, van achter het raam, en laat af en toe wat woorden op. Die bewaren langer dan een ogenblik.

Dan daagt het in het oosten van dit bloggend hoofd. Want bij het zien van al dat moois …

 

is

de geest

aan het joggen

gegaan, bleven benen verwonderd

staan 

😉

27 gedachtes over “een ochtend in pastel

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.