quote op zondag

A Sunday

well-spent

brings a week

of content(ement)


Als dat geen mooie is voor een zonnige dag als vandaag (het tussen haakjes is een toevoeging uiteraard 🙂 )! En hij sluit perfect aan bij een Brainwash Talk van psychiater Dirk De Wachter die ik beluisterde. Hij had het nog eens over zijn stokpaardje – de onophoudelijke zoektocht naar geluk en de ikkigheid van de moderne mens – en pleitte voor de -tigste keer voor gewonigheid in en contentement met het leven van elke dag. Hij onderstreepte het belang van het samen-zijn met geliefden en/of vrienden, van het praten over wat ons bezighoudt – het plezierige én het verdrietige – en daarin te verbinden. Uitbunkeren in plaats van inbunkeren. Tot ons aller geluk en welbevinden en opdat hij en zijn collega’s minder werk zouden hebben.

Wel, dat gaan we vandaag – zoals de meeste zondagen eigenlijk – gewoon doen. En het kost niet eens moeite. We blijven gewoon thuis: koken voor zeven (de kleine prins is nog op reis met zijn ouders en zoon twee is elders uitgenodigd), wat praten met de zonen die er wel zijn en met het lief, wandelen met zoon vier misschien, met één oog kijken hoe de echtgenoot verder werkt aan een waterig projectje bij het terras, met het andere de laatste dag van de Europese kampioenschappen volgen op tv, een koffiemoment houden mét gebak – voor de liefhebbers: vandaag een zanddeegtaartje met frambozen en slagroom – vanavond nog eens buiten eten, zoon vier een bad geven en de dag afsluiten met een aflevering van Outlander (een Netflix-reeks die we momenteel volgen).

Een doodgewone dag dus, met een gouden randje, die met wat geluk zachtjes overloopt in een nacht vol vallende sterren.

Fijne zondag iedereen!

_______

Nog eens een foto vanop het domein van de zorginstelling waar zoon vier een deel van de week verblijft.


Categorieën:dichtsels, het burn-out beestje, huis-tuin-keuken, losse gedachten, mooie plekken, over handicap enzoTags: , , , , , ,

annaberg

wifty op zoek naar schoonheid en positiviteit

28 Comments

 1. Een heerlijke zondag in het vooruitzicht. Een gewone luie dag met je geliefden. Staat hier ook op het programma.
  Helaas hebben wij geen Netflix. Vorige week waren we in Schotland. Hebben de standing stones gezien en de plek waar de Outlander zich voornamelijk afspeeld. Het leek of ik ze zag en aan kon raken. Mijn fantasie ging met me op de loop.
  Fijne zondag geniet van het samen zijn.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik hoor hem graag, Dirk De Wachter, ook al blijft hij in herhaling vallen in het benadrukken van ‘gewonigheid’. Maar hij weet wat echt telt in het leven. Daarenboven kan ik zijn bijhorende humor best smaken.

  Fijne ZONdag!

  PSje, maak je die taartjes zelf? Ze lezen alleszins heerlijk. (ook als je ze zelf koopt 🙂 )

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.