een zoete inval

Geblinddoekt en met doppen in de oren werd de 70-jarige door haar man over de drempel van de omheinde tuin geleid. Nietsvermoedend, maar zichtbaar blij verrast door de romantische setting en wachtende gezichten van familie en vrienden.

Dergelijke verrassingsfeestjes zijn niet ieders meug – de mijne heel zeker niet! – , maar dat betekent natuurlijk niet dat ze, éénmaal ze er zijn, niet gezellig kunnen zijn. De high tea waar we vandaag te gast waren, was dat wel. Ik kende het concept al veel langer – in een vorig leven gaf ik Engelse les en daar hoorde ook initiatie in ‘cultuur en tradities’ bij 😉 – , maar ik was nog nooit op zo’n hoogstaand theekransje gevraagd. En nu twee keer in één week!

In een met smaak verbouwd boerderijtje mochten we aanzitten aan gebloemde tafels, versierd met retro glaswerk, rustieke kandelaars en veel pioenen.

Op de pièces montées trok een suite van zoet en hartig aan onze ogen voorbij: eenvoudig gedecoreerde sandwiches met kaas, eiersla, zalm (met verse avocado en verse feta een combinatie om te onthouden!), tonijn en rauwe ham, geflankeerd door verse paprika/tomatensoep. Daarnaast een assortiment van zoetigheden om u tegen te zeggen: tartelettes met lemon curd en Italiaanse meringue, soezen met banketbakkersroom en een topping van chocolade, frambozen- en aardbeientaartjes, fruitsla, chocomousse, merveilleux met chocolade parels, mini moelleux, … .

zoeteriddergebakjesAlles homemade en kraakvers. Voeg daarbij nog een ruim assortiment zelf samen te stellen thees, dampende koffie uit grootmoeders porselein, cava, streekbieren en – last but not least – een superlekkere, zelfgemaakte citroen/muntlimonade zonder prik en je hebt alles in huis om je gasten te verwennen.

A multiple cups of tea kind of day dus. En dat alles met smaak en enthousiasme getekend: de Zoete Ridder. Een naam om te onthouden.

36 gedachtes over “een zoete inval

  1. Ola pola… niet onverwacht … geen surprise party… ook niet voor mij… maar zo’n theekransje an sich …. da’s duidelijk ook mijn meug… als ik over “het kanaal” ben, moet ik minstens scones with jam and clotted cream gesavoureerd hebben… En de tuna sandwiches vind ik mmmmmmm….. delicious!

    Geliked door 1 persoon

  2. Wauw, dat ziet er goed uit, zelf heb ik het ook 1 keertje gedaan, bruiloft was dat en als dank je wel, was er de high tea, lunch zeg maar….

    Maar dit ziet er heel goed uit, en van mij hoeft het ook niet, toch altijd leuk om zulke dingen eens te beleven, zeker als je lerares Engels bent geweest, en het concept kende ik dus ook allang vanuit boeken en Engelse lessen dan dat het hier aan deze kant echt bestond 😉

    X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.