zeswoordverhaal: VEILIG

de kust was niet altijd veilig


Foto van Normandisch strand via Pixabay


Zeswoordverhaalchallenge op Doldriest


 

31 gedachtes over “zeswoordverhaal: VEILIG

 1. Prachtig gevonden! En ja… pas nu, in Nederland wordt er meer roemrucht gegeven aan D Day… sinds een aantal jaren pas, gek, heel gek, op school heb ik dat ook amper mee gekregen ooit…

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Klopt, ik heb heel wat huiveringwekkende en bijna misselijk makende ooggetuigenverslagen over die eerste dagen gelezen, gehoord en gezien. Dat laat voor het romantische heldenbeeld dat we als kind wel voorgeschoteld kregen geen ruimte.

    Geliked door 1 persoon

 2. Ik was enorm onder de indruk na ons bezoek aan Omaha Beach. Eigenlijk is de hele kuststreek in Basse-Normandie één kerkhof. Letterlijk elk dorp heeft er wel zijn oorlogsmuseum, artillerie-restant of soldatenkerkhof. Maar ook bij ons in België is het oorlogsverleden nog op vele plekken aanwezig. Ik word altijd stil van de verhalen over de eerste wereldoorlog in de Westhoek. Overnachten in Talbot House in Poperinge was een sprong terug in de tijd, het ‘Treurende ouderpaar’ van Käthe Kollwitz in Vladslo laat niemand onberoerd, de vele grote en kleine soldatenbegraafplaatsen van de beide oorlogen drukken je met de neus op de feiten. Ieper met de Menenpoort en dan het cynische gedicht van Siegfried Sassoon, het kasteel van Vlaemertinghe met het gedicht van Edmund Bunden, de Frontzaate-route in Nieuwpoort, het Atlantik wall -domein in Raversijde en de ‘spiegelbunker’ die ik net ontdekte in Leffrinckouke…Allemaal treurige getuigen van wat mensen elkaar aan doen. #lestweforget

  Geliked door 1 persoon

 3. Strand van Arromanches, heel indrukwekkende plek (paar jaar geleden geweest). Ik kan me niet voorstellen hoe dat daar moet geweest zijn, 75 jaar geleden, zelfs een film kan dat niet helemaal overbrengen denk ik.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.