zonder titel

En weer lag er zo’n brief in de bus. Handgeschreven en helemaal in drukletters. Alsof elk woord nadruk behoeft.

Het eerste wat ik dan doe, is de echtgenoot bellen. Om stoom af te laten, om te kalmeren. Nadien zoek ik een tweede, betere adem en als dat gelukt is, probeer ik het restje storm dat nog door mijn hoofd raast te temperen door dingen’ te doen’. Dweilen, wandelen, de koelkast uitwassen,  …, op zo’n moment is alles oké. Nog wat later grijp ik naar één van de boeken van Iris Koops. Haar Herstellen van narcistische mishandeling was een eye-opener. De opvolger ervan, Je leven in eigen hand, een stel handvatten voor verder herstel. Tips om triggers te hanteren. Verhalen van mensen die in dat schuitje gezeten hebben maar eruit gestapt zijn. Vaak na lang twijfelen, verdragen en weerstaan. Soms drastisch en volledig. Soms met nog een teentje aan boord. De minst slechte weg draait voor iedereen anders. Ik knik van herkenbaarheid en lees tig keer dat het niet aan mij ligt. De warme woorden van een mede-blogster die weet wat het is, zijn meer dan een virtuele knuffel.

Ik bedenk hoe ironisch de zinvolle woorden van Dirk De Wachter (eergisteren in De Afspraak) in deze context klinken. Dat de mens in onze contreien meer verbinding nodig heeft met de ander. Eerlijk en echt. Zonder voorwaarden. En zorgzaam omgaan met elkaar. Ouders met hun kinderen bijvoorbeeld.


 

19 gedachtes over “zonder titel

 1. Vreselijk heftig!

  Ik begrijp niet heel goed wat narcisme juist inhoudt (gelukkig), maar lees hoe dit familiebanden diep kan schaden, terwijl deze juist zo intens mooi (moeten) kunnen zijn…..

  Ik hoop dat je de tweede en derde adem vond, en dat je weer stilaan kan loslaten. Hoe moeilijk ook.

  Dirk de Wachter zegt altijd heel wijze woorden, ik lees en hoor hem graag. Eerlijk en zorgzaam, is het dan zo moeilijk? Blijkbaar wel….soms….maar het kan ook anders….en dat is mooi….

  Ook van mij een warme knuffel.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zorgzaam omgaan met elkaar, zo ontzettend belangrijk.
  Ik weet niet helemaal exact waar het over gaat en dat hoeft ook niet… ik zie dat je worstelt. Een warme knuffel!

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat die mens niet zo’n fantastische dochter verdient, denk ik zo.
  Mijn god, wat moet dat een kruis zijn om dragen! Al een geluk dat je zelf je warme nest hebt kunnen creëren, want zo’n mensen halen alle energie uit je lijf.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.