op een dag als vandaag

 • We hadden het er laatst nog over met zoon vijf. Dat er iets wezenlijks ontbrak in het overaanbod van (al te) matige kerstfilms. Dat het toch niet kon dat we nog geen enkele aankondiging hadden gezien. Dat de kerstvakantie niet compleet zou zijn zónder. En net nu we straks weg moeten, komt ie vandaag dan toch op tv. Love Actually. Een film die ik net als The Sound of Music of Bridget Jones wel tig keer kan zien en liefst elk jaar opnieuw. Voor de sfeer, de humor en de roze bril. Maar vooral omwille van de fine fleur van de Britse romcom. Emma Thompson. Colin Firth. Keira Knightley. Hugh Grant. En een rist andere bekende gezichten. Het is zo’n languit-in-de-zetel film die je ook zonder 1 glas Glühwein achter de kiezen van binnenuit verwarmt. Een web van liefdesverhalen in allerlei maten en gewichten tegen een Londense setting in kersttooi. En ook al hebben alle personages wel hun beurse plek(ken), toch laat de film je geloven dat het leven voor iedereen grote en/of kleine geluksmomentjes in petto heeft.

Let’s go and get the shit kicked out of us by love” zal het straks klinken uit één van de acterende monden. Maar in onze oren niet vandaag.

 • Ook vandaag is zoon drie jarig. Dag op dag 27 jaar geleden lag ik om deze tijd in een Leuvens ziekenhuisbed te puffen en te zweten. Bij de beesten af en zonder epidurale, maar een mens weet gelukkig waarom. Want enkele uren later werd hij gezond en wel geboren. Onze derde van vijf. Amper een week na het vroege overlijden van Schone Vader. Zoon drie kreeg zijn roepnaam en op het geboortekaartje klonk dat zo:

Noem mij, bevestig mijn bestaan. Noem mij bij mijn diepste naam. Voor wie ik liefheb, wil ik heten.” (Neeltje Maria Min)

 • Vandaag is dit live het op één na laatste logje van dit jaar. Het laatste staat conceptgewijs al klaar. Met een heuse top vijf. Samengesteld door jullie, lezers en lurkers van dit blog.
 • En laat me deze wiebeldeinende dag aan het einde van het tweede decennium van het derde millennium ook een beetje lyrisch afsluiten met nog een laatste haiku. Met dank aan Toon Hermans. Omdat zijn woorden zo mooi passen bij de foto van wolken en water.

alles is heimwee

wolken en water, zei Toon

een dag als vandaag

48 gedachtes over “op een dag als vandaag

 1. Love actually. Zag ik deze morgen ook in de krant. Ben nog altijd aan het twijfelen of ik voor de weet ik hoeveelste keer ga kijken. De scene met Keira waar haar aanbidder dat liedje speelt en zij hem een kus geeft. De complexitiet van relaties 🙂
  En Toon Hermans, ach. Geen woorden voor.

  Geliked door 1 persoon

 2. Je spreekt hier over veel favorieten van mij.
  Toon Hermans, maar dat wist je al.Die man verwoordt de waarheid luchtig en lief.
  Emma Thompson, heerlijke actrice.
  Neeltje Maria Min, zij mocht het doodsprentje van mijn moeder illustreren. met prachtige zinnen, net zoals bij jouw zoons geboorte. Zij schrijft heel mooi over leven (en dood).

  Geliked door 1 persoon

 3. Om te beginnen nog gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon.
  De kersttijd had ook hier tv-gewijs weinig te bieden. In mijn herinnering keken we vroeger rond deze tijd vaak naar tekenfilms van Charlie Brown & Snoopy en lachfilms van Laurel & Hardy. Tegenwoordig kiezen we als alternatief liever voor dvd of muziek.

  Geliked door 1 persoon

 4. Alsnog van harte gefeliciteerd! Ennuh die film, ja hahahaha maar die staat hier ook op Netflix en liefste kende deze nog niet, dus hebben wij deze eigenlijk vorige maand of 2 maanden geleden net zitten kijken. Verder weinig kerstfilms op tv zitten kijken eerlijk gezegd, van Netflix een aantal…

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.