winterblues

hangende kopjes

lijdzaam knikkend

~

een reverence

voor de late luimen

van het winterheertje

En luimen heeft ie. De voorbije twee uur ging het hier van regen naar zon en van donkergrijs over blauw naar hagelwit. Het lijken wel maartse buien en aprilse grillen bij een temperatuur van begin februari. Met amper 4° zitten we op de wip tussen een laat winteroffensief en een blijde intrede van de lentedame.

hagel

Ik draai de thermostaat wat hoger en ruim – naar bijna dagelijkse gewoonte – de sporen van zoon viers ijverige meubeldans op. Hij doet niets liever dan zetels en bijzettafeltjes verschuiven, kussens in het rond strooien en activity speelgoed achterlaten als kruimels in een sprookje. Pas als het overzicht terug is, wordt het duidelijk waar de poetsnood het hoogst is. Er zitten vingers op de ramen en aan de klinken hangt banaan. Een veegje chocolade op de sofa en plekken op de vloer. Zo is het hier meestal. En je kunt hem ook niet vragen dat niet te doen. Ook al is hij op papier volwassen. Hij snapt het niet. Er zit dus niet veel anders op dan ruimen, vegen en nog eens vegen. Nu maar hopen dat onze vaste hulp na bijna twee maanden afwezigheid hersteld is en de klus wat lichter helpt maken

En ja, hoor. Ze is er. Maar niet voor lang meer, zegt ze. In de lente houdt ze ermee op. Ik slik maar had het wel al voelen aankomen. Onze ruggen vertellen verhalen die met geen pen te beschrijven zijn. En toch is het jammer. Net nu we een goede hadden! Ik ga nog wensen dat dat winterheertje draalt en draalt en even nog, wat langer nog, ter plaatse trappelt.

28 gedachtes over “winterblues

 1. Je kreeg er goed van langs met die reuze bollen. Hier nog geen druppel gezien.
  Zelf heb ik geen poetshulp, onze kinderen wel, maar ze zijn ook daar vaak afwezig. Ik denk dat het zwaar werk is, vind ik toch als ik aan mezelf denk😉, voor een te laag loon?

  Geliked door 1 persoon

 2. Hier waren de hagelstenen wat kleiner dan bij jullie. Maar onze tuin is ook in de greep van twijfel tussen winter en voorjaar Zelf voeg ik daar een derde optie aan toen, want het zou volgende week wel eens volop herfst kunnen worden.

  Succes met het vinden van een goeie nieuwe poetshulp. Wij doen het hier nog steeds zonder, maar net als bij omabaard hebben ook onze kinderen een kei van een poetshulp. Maar ja, die leven dan ook net wat een ander leven dan wij. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Vorige week hadden we heel even snee…. nou ja voordat je het woord uitgesproken had was het alweer weg. En jullie nu hagel. Koning Winter is tot nu toe een heel klein prinsje winter. Toch, vandaag hier in noord Nederland, een mooie dag, helder, zonnetje, niet koud. Ik mag dat wel. 🙂 Veel succes met het vinden van een nieuwe goede hulp!

  Geliked door 1 persoon

 4. Onze poetshulp (en ja, het is een man) is mijn held! En ja, zwaar onderbetaald, ben ik het mee eens. Ik zorg ervoor hem rond de kerstperiode altijd een royale fooi te geven, maar heb eigenlijk geen idee wat de gang van zaken is daaromtrent, dus ik hoop dat ik hem er niet mee beledig op de één of andere manier 🙂

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.