een moeilijke oefening

want als mijn bubbel

bindt

met jouw bubbel

~

mag mijn bubbel

niet met die van hem

en jouw bubbel niet

met die van haar

~

dan zien we nog

maar een ietsiepietsie

stukje van elkaar


Of hoe bizar de bezoekdenkoefening is als je – ik zeg maar wat – vijf kinderen hebt …

52 gedachtes over “een moeilijke oefening

 1. Ja hé. Niemand mag voorrang krijgen op een ander, je wil die kleintjes allicht ook zien, …
  Ik prijs me gelukkig met één kind die hier al al die tijd is, één kind elders en één lief. Wij kunnen onze bubbel klein houden.
  Voor jongste te zien is het toch nog wachten tegen ten vroegste de 15de. En dan mag er al niets verslechterd zijn op haar werk uiteraard.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo is het. Anderzijds zie ik het als een eerste opening naar het normale, zolang we beseffen dat afstand houden een noodzaak is en grote groepen nog uit den bozen zijn. Geleidelijk zal alles ruimer worden en hopelijk blijven we dan allen ‘slim’ genoeg om oplettend te blijven. Tijdelijk toch.
  Ik bekijk het positief, kies geen tweede bubbel, en houd het nog even bij afstands-tuinbezoekjes.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een onmogelijke keuze als je een groot gezin hebt. Wij doen nog even verder zoals we bezig zijn. Zeker na de oproep van het plaatselijk ziekenhuis dat het virus hier nu pas goed huis houdt.

  Geliked door 1 persoon

   1. Voor ons zou het eenvoudig zijn. Wij hebben alleen zoon zijn gezin maar schoondochter heeft ook ouders, stiefouders en twee zussen met elk een gezin. Kies maar!

    Geliked door 1 persoon

   1. Dat denk ik niet, omdat hij in Nederland woont. Oudste woont in België, in Nederland… 🥴, ze heeft met de gemeente gebeld en die gaan het bespreken met de politie, in theorie mogen we van België naar België, even afwachten…
    We zitten in hetzelfde schuitje, Anna… ik begrijp je gevoelens! Komt goed!

    Geliked door 1 persoon

   2. De vriendin van mijn zoon woont in Nederland, zij hebben toelating om bij elkaar te komen. Ze hebben een geschreven bewijs bij grenscontrole. Blijkbaar is België streng bij het buiten rijden uit Nederland, omgekeerd wordt hij niet tegen gehouden. Volgens mij komt dit binnenkort goed, ik hoop met je mee, wij zijn Nederland-fiets-fans!

    Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb al vrij snel besloten om voort te doen zoals we bezig waren. Winkels enkel voor boodschappen, en geen bezoekjes. Behalve dat ik af en toe langs fiets bij mijn ouders en mijn dochter, en we in de tuin op respectabele afstand een babbeltje doen.
  Maar ik weet: ik spreek uit de luxe dicht bij elkaar te wonen…

  Geliked door 1 persoon

 5. Gelukkig heb ik er maar 1? Is dat nu het geval? Nou, wij wachten nog even af ook al worden dingen vanaf morgen versoepeld, ik zie nu al om mij heen buiten in het algemeen, hoe druk het alweer is, hoe mensen dingen loslaten… ook in supermarkten.. dat ik denk, ik wacht nog wel even, net als mijn familie…

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.