lockdown

en weer hangt

het woord

in de lucht

als lente

~

ik spoel vooruit

proef en ruik

een zomer zonder

~

tussen twee stammen

wiegt

een hangmat


Ik zag deze luilekkerfoto een tijdje geleden op Facebook en sloeg hem op, niet wetende of en wanneer die ooit van pas zou komen. Wel, vandaag leek me een geschikt moment … .

29 gedachtes over “lockdown

 1. Foto en gedicht stemmen hoopvol. Prachtig.
  Ondertussen blijf ik deze week nog thuis wegens een clusterbesmetting op mijn afdeling. Zoveel leerlingen die positief testen terwijl ze zich kerngezond voelen. De test werd afgenomen nadat twee collega’s van mij ziek werden door corona. Veel leerkrachten zijn nu echt bang, en terecht.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik hoop zo dat je gelijk krijgt met strofe 2 en 3, en dat strofe 1 niet te streng wordt. We staan een vol jaar verder…..

  De foto straalt pure romantiek. Met de roos-witte wolkjes of vervaagde bloemetjes.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb er zin in! Ik KRIJG er zin in, na dit logje. De zomer… dat het nooit meer als voorheen wordt, moge inmiddels wel duidelijk zijn. Reden te meer om onze eigen zomers zoveel mogelijk MET in te vullen…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.