voorzichtig vooruitkijken

foto bovenaan: Tourtour – Provence

 

Als ik naar FOD Sociale Zekerheid heb moeten bellen omwille van een nieuwe onduidelijkheid i.v.m. de tegemoetkoming van zoon vier, giert de adrenaline door mijn lijf. Zit ik op mijn paard om zoveel mist en ruis en tegenstrijdige boodschappen. Want wie er aan de lijn hangt, bepaalt welke interpretatie je te horen krijgt en daar word ik echt horendol van.

Op zo’n moment komen de mindfulle oefeningen van pas. “Om hier en nu, met een open onbevangen geest, mild en alert te handelen of los te laten, te genieten of te lijden” zoals David Dewulf het zo lieflijk zegt. Om “de rust en helderheid in mezelf op te zoeken en als dat niet lukt, zo goed mogelijk om te gaan met wat zich aandient“. Het klinkt vandaag ironischer dan het bedoeld is.

Gelukkig bracht ook de pakjesman vanmorgen soelaas met de ScentBurner en de ScentChips die ik besteld had (daarover lees je hier). Want het ruikt hier heerlijk naast mijn laptop. De geur, om in de waterige sfeer van de laatste dagen te blijven, is een mix van Ocean en Rain chips.Today is a perfect day to start living your dreams” staat er in sierlijke letters op de burner. Ook toepasselijk vandaag. Dan droom ik on the spot duidelijkheid voor zoon vier en voor alle gehandicapten en hun ouders die in hetzelfde wiebelende schuitje zitten.

Start living your dreams. Dromen. En die (be)leven.Vooruitkijken en ook wat plannen, maar niet te ver en niet te veel. Anders raakt je mindfulness onder druk en dat is nu net niet de bedoeling. Voorzichtig en mild kijken naar wat komt. Niet meer dan een maand of drie ver. Momenteel is dat uitkijken naar

 • een natje en een droogje op ons vernieuwde terras, aan het einde van een mooie dag, liefst nog voor het einde van de zomervakantie. Als de regen geen roet in het eten gooit tenminste en de tenniselleboog van de echtgenoot het houdt.

 

 • een lange sportzomer op tv met tennis, het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. De uren die ik daaraan besteed, zijn omgekeerd evenredig met mijn eigen sportieve inspanningen.

 

 • ons nieuwe/eerste/voor binnenkort beloofde tv-meubel op maat. Zodat de kakafonie van een vintage tafeltje en dito kastje, een apparaat of vijf en een veelvoud aan draden en kabels stopt en er weer wat meer rust komt in het interieur. Maar eerst moet er wel nog een beetje geolied en geverfd worden.

 

 • een week lui-lekker-leven in het zonnige zuiden. Met veel zon dus en een zwembad in de buurt en ontbijten op het terras. Met uitstappen en ijsjes, zomerse lectuur, sappige cavaillons en veel wandelingen met de echtgenoot en zoon vier.

 

 • een einde en een nieuw begin voor vier van de zonen. Want zoon vijf springt gaten in het wolkendek als hij de deur van de middelbare school achter zich dicht gooit en naar de universiteit kan. Zoon twee en zoon drie wuiven dan toch hun over-gezellige studententijd uit en beginnen nu aan het ernstige werk. En zoon één mag hopelijk nog voor het einde van de zomer verhuizen naar een huis met een tuin. Niet eens zo ver uit de buurt.

 

werk en rust

 

15 gedachtes over “voorzichtig vooruitkijken

 1. Ontroerend mooi… de bezorgdheid voor je kinderen, het mikken naar eenvoudig geluk met een geurtje, een kaarsje… Een nobel streven naar innerlijke rust en balans. Het tevreden leven bij de dag. Soms een grote opgave op piekmomenten van stress die je ongewild op de bord krijgt

  Geliked door 2 people

 2. Zeer mooi. Doelstelling ‘geluk’ oftewel de keuze voor de (niet altijd vanzelfsprekende of meestal moeilijke) positieve benadering, respect. Santé op jullie nieuwe terras en geniet van het zonnige zuiden in de nabije toekomst! Het is jullie van harte gegund.

  Geliked door 1 persoon

 3. Begrijpelijke frustratie (ik voel ze al tot hier, vermoedelijk omdat ze zo herkenbaar is). Mooi hoe je ermee omgaat en prachtig hoeveel mooie dingen er toch op til zijn.
  De sportieve toestanden zal ik overigens tijdens mijn bevallingsverlof ook met méér aandacht dan anders kunnen volgen. Hoera!

  Geliked door 1 persoon

 4. Je vooruitzichten zijn mooi!
  Is dat Italië?
  Situatie met de studenten is hier een beetje hetzelfde, Middelste ook gedaan en het echte leven in!
  Ik wens jou en je gezin een warme zomer in al zijn opzichten! 😀

  Geliked door 1 persoon

 5. Het belooft inderdaad een mooie sportzomer te worden. Ook Wimbledon ben ik van plan een beetje te volgen.
  Een week Zuid-Frankrijk is ook altijd top… staat hier ook in september op de agenda…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.