een vroeg kerstgeschenk

Het staat als een paal boven water. En die paal verlicht. Als de ster boven Bethlehem. Donderdagnamiddag kleurde het licht groen en de hemel stralend blauw, toen een engel het verlossende nieuws in mijn mailbox dropte. Het wonder was geschied. Want we waren al meer dan twee jaar op zoek naar een slaapplaats voor ons kind. Ons buiten-gewoon kind. Hadden de hoop al bijna opgegeven. En plots, onderweg naar Kerstmis, valt er een geschenk in onze schoot. Goud, wierook en mirre met een strikje rond.

Want zoon vier heeft een plaats in het FAM (Flexibel Aanbod Meerderjarigen). Een deeltijdse dag- en nachtopvang in de instelling die we hadden aangestipt. Op enkele kilometers van ons huis.

Vanaf de lente zal hij pendelen tussen hier en daar. Een figuurlijke schapenstal, een naar we hopen gezellig huis, met herders die samen met ons voor hem zullen zorgen. Binnenkort leidt één van de drie wijzen ons daar de weg. Krijgen we een rondleiding en een draaiboek voor een nieuw verhaal.

Want dat er iets zal veranderen, dat staat vast. Als een paal boven water. Maar er is een stal met een warm bed. En veel herders rond het kind. En vanuit onze eethoek kunnen we bij helder weer de ster boven de stal zelfs zien staan.

36 gedachtes over “een vroeg kerstgeschenk

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.