en de sterre bleef weer even stille staan

Het licht dat het donker overwint. Of al wat boos of slecht is, verjaagt. Hoop die pessimisme de kop in drukt. Negativisme dat onderuit gehaald wordt. Wensen die onverwacht toch uitkomen. Midwinter- en kerstverhalen zijn van alle tijden en streken. Heldere sterren die de weg wijzen of op zoek gaan naar … en halt houden boven … ook.

Je ziet ze dagen of weken niet en dan zijn ze er plots wel. Lichten ze op tegen de donkere decemberlucht en maak je zelf deel uit van zo’n kerstverhaal. Vorig jaar bijvoorbeeld toen ik schreef over het vroege kerstgeschenk dat in de schoot van ons gezin geworpen werd: een deeltijdse, maar vaste plek voor zoon vier in de dichtsbijzijnde zorgherberg. En gisteren stond ze er weer. Onverhoopt, langverwacht en zeer wellekome. Want een heel jaar lang was er onzekerheid over het of en het hoe van het budget. De plek in de herberg was er dan wel, maar de centen om het dure gelag te betalen nog niet. Nu wel, zegt de brief die kletsnat in de houten brievenbus lag. Vanaf 1 januari 2018 krijgt zoon vier een budget om de huidige zorg verder te kunnen betalen. Hoera! Twee doorweekte bladen papier slechts, maar een verlossing van A4-formaat. 🙂 Kerst kan op dat vlak al niet meer stuk.

Ik doe nog snel een wens en stuur de ster dan jullie kant uit. Voor leuke verrassingen of wensen die uitkomen. Of gewoon een gezellig weekend!


De brief van het Vaph (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) vermeldt de grootte van het Persoonsvolgend Budget waarmee personen met een handicap voortaan zelf hun hulp kunnen regisseren en betalen.


 

 

 

Categorieën:fotorestjes, het burn-out beestje, huis-tuin-keuken, leesvoer, losse gedachten, over handicap enzoTags: , , , , , , , , ,

50 Comments

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.