leuke dingen voor de mensen

Januari is niet echt een maand om vrolijk van te worden. Weegschaal en portemonnee zijn voor velen bikkelhard. Te lekker gegeten en meer centen kwijt dan gepland. Warme dagen liggen ver weg. In welke richting je ook kijkt. En Blue Monday moet nog komen. Dat staat internationaal vast. Wie uit werken moet, snakt al naar een volgende vakantie. Studenten in blok of examens vast ook. En buiten, buiten miezert het. Een donkergrijs gedrizzel, zonder ook maar één druppel zon. De gezondheidswandeling voelt meer zonde dan deugd.

Mijn dagen thuis kronkelen zich overal tussendoor. Zelfs tussen klussen met een bloedhekel. Zoals met de auto voor onderhoud naar de garage met het oog op de keuring. Met mezelf voor onderhoud én keuring naar de gynaecoloog. Naar de reumatoloog, en de RVA …

Want ik hoed me. Laat me niet meer vangen zoals vorig jaar. Ik zoek en vind openingen en verstrooiing. Licht en lucht. Licht-heid en lucht-ig-heid. In de zetel met de Flow. In koffie met homemade Apfelstrudel. En in leuke tekeningen met fijne teksten bijvoorbeeld.

Leuke dingen voor de mensen. Voor in januari. Als het miezert.

 

mug

Is het niet helemaal geweldig?

 

gevonden op Pinterest en op Gedichtenatelier Veronzinsels.

24 gedachtes over “leuke dingen voor de mensen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.