herfstwandeling in 9 foto’s plus 1 en ook wat woorden

an early morning walk is a blessing for the whole day

Henry David Thoreau

10000 stappen en 70 actieve minuten per dag. Dat zijn de streefdoelen waaraan mijn gsm me dagelijks herinnert. In drukke weekends is het eerste getal paradoxaal genoeg vaak te hoog gegrepen, maar op gewone weekdagen lukt het, als het weer niet te veel roet in het eten strooit, doorgaans wonderwel.

Na een ochtendlijke overdosis stress-op-de-weg gisteren had ik nood aan een detox. Ik was behoorlijk ‘gif-tig’. Opgenaaid en dolgedraaid en dat kwam niet alleen door dat ronde punt dat ik tot twee keer toe moest nemen. Anna en autorijden (het enige herexamen dat ik ooit heb gehad), Anna en verkeer (te druk, te snel, te gevaarlijk), het is nooit een goede combinatie geweest en sinds de burn-out lijkt het alleen maar erger te zijn geworden.

Het huilen stond me met andere woorden nader dan het lachen en ik kon een portie traagheid en stilte dus best gebruiken. Een afleiding voor voorbijrazende gedachten in een prikkelarme omgeving. Gelukkig beloofde het een mooie dag te worden. De nazomerzon scheen en de aangevoerde lucht voelde zonevreemd warm. Ik liet de boel de boel – opruimen en strijken kon ik later ook – en trok het tuinhek achter me dicht voor een flinke wandeling in de ons omringende natuur.

En weer schrok een reiger van het geluid dat ik maakte. Hij vloog met lange halen op en verdween boven de roestende boomtoppen. Weer was ik te traag om hem op foto vast te leggen. De wandeling in mijn hoofd was een perfect vierkant. De eerste zijde een tocht langs het water. Ik volgde de beek in de richting van Leuven en kruiste slechts één keer een andere wandelaar. Voor het overige zag ik enkel twee starende koeien en trossen beschimmelde en uit de kluiten gewassen paddenstoelen. Daarna volgde een fikse klim door een holle weg in het Margijsbos. Gevallen bladeren knisperden onder mijn wandelsandalen en af en toe hoorde je geritsel van een blad of geplof van kastanjes die uit  bomen vielen. Hier en daar floot een late vogel en toen ik bijna boven was, ter hoogte van de oorlogsbunker, priemde de zon voor het eerst tussen de kruinen door. Niet veel later stond ik boven op het plateau. Het is er prachtig, met een weids zicht op Neerijse, Sint-Joris-Weert, Sint-Agatha-Rode en Waver in de verte. Een traktor reed in strepen heen en weer en legde de velden klaar voor hun winterslaap. Verdorde maïs wuifde zachtjes met de wind mee. Meer dan een kilometer wandelde ik door het hoge, open landschap met de zon links voor me uit. Maar ‘what goes up must come down’ en uiteindelijk moest ik de geklommen hoogtemeters ook weer naar beneden om opnieuw bij de beek achter ons tuinhek uit te komen.

Meer dan een uur later zette ik een ontspannen kop koffie. De natuurspoeling had prima gewerkt. De rest van de dag verliep ge-zegen-d.

 

 

32 reacties Voeg uw reactie toe

 1. omabaard schreef:

  Je kan daar prachtig wandelen,ik geniet mee met je foto’s en schrijven. Vandaag heb ik weinig ‘buiten-tijd’ (ondanks het zachte weer), maar het voelt aan alsof ook ik die stappen heb gemaakt. Mission successful 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Als dat eens kon … met virtuele stappen aan je gezondheid werken. 😉

   Liked by 1 persoon

 2. Esther Cuyvers schreef:

  like like like x 10 ! geslaagd !

  Liked by 1 persoon

 3. Maria de Ridder schreef:

  Prachtige foto ‘s. De natuur doet wonderen.

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   😀 Dat laatste klopt helemaal.

   Like

 4. Ik voel de weldadigheid van in de natuur zijn met je mee. Mooie foto’s ook!

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Dankjewel. Het deed deugd.

   Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Een mooie omgeving hè.

   Like

 5. Flavie schreef:

  De afgelopen dagen was het ideaal wandelweer… zonnig en mooie herfstkleuren.

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Het was zalig gisteren. De hele dag.

   Like

 6. Het was zeker prachtig weer. Wat boffen we toch nog met die late herfstzon 🙂
  Ik zou willen dat ik dagelijks 10.000 stappen en een uur actief bezig zijn kon aanvinken. Lukt mij alleen in de weekenden, door de week krijg ik dat niet geregeld met het werk, de kinderen, huishouden die blabla allemaal..
  Mooie foto’s trouwens 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Vorige week heb ik mijn stappen in huis gehaald met alleen huishoudelijke taken 😉

   Liked by 1 persoon

   1. mijn stappenteller staat op de telefoon :/ en die laat ik het liefst zo veel mogelijk liggen. Een stappenteller staat al op mijn verlanglijstje 🙂

    Liked by 1 persoon

 7. De Gans (Marije) schreef:

  Wat prachtig. Weldadig kan de natuur soms zijn he. Dat autorijden lukt mij vaak ook niet meer. Jankend achter het stuur hoor! Dan maar fijn stappen in de natuur. Rustig aan lieve Annaberg xxx

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Doe ik. De ene dag wat meer, de andere wat minder.

   Liked by 1 persoon

 8. Villasappho schreef:

  Mooie omgeving en foto’s. Stel je camera eens op bewolkt in je foto’s zijn wat flets voor zulke mooie onderwerpen.

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   🤔Ik heb geen echte camera, alleen een gsm.

   Like

 9. altijdmooiweer schreef:

  Heerlijk de natuur in om je hoofd leeg te maken, dat doe je goed! Ik ken geen betere manier 😉 Xx

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Besef ik de laatste tijd ook.

   Like

 10. Matroos Beek schreef:

  Wat een mooie wandeling. Ik heb hier gewoon meegenoten!

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Je kan ze altijd eens komen uitproberen hè.

   Liked by 1 persoon

   1. Matroos Beek schreef:

    Wie weet. In ieder geval gaan we een weekje naar de Ardennen binnenkort. Ik heb nood aan een beetje herfstkleur en -geur.

    Liked by 1 persoon

 11. Eilish schreef:

  Mooie streek daar bij jullie!

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   10 km van Leuven 😀

   Like

 12. perdebytjie schreef:

  Dis ’n pragtige wandeling,Anna!

  Liked by 1 persoon

 13. Anna schreef:

  Het zijn hele mooie en warme najaarsdagen geweest… Mooie foto’s

  Liked by 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Ook vandaag was het zalig weer.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.