herfstwandeling in 9 foto’s plus 1 en ook wat woorden

an early morning walk is a blessing for the whole day

Henry David Thoreau

10000 stappen en 70 actieve minuten per dag. Dat zijn de streefdoelen waaraan mijn gsm me dagelijks herinnert. In drukke weekends is het eerste getal paradoxaal genoeg vaak te hoog gegrepen, maar op gewone weekdagen lukt het, als het weer niet te veel roet in het eten strooit, doorgaans wonderwel.

Na een ochtendlijke overdosis stress-op-de-weg gisteren had ik nood aan een detox. Ik was behoorlijk ‘gif-tig’. Opgenaaid en dolgedraaid en dat kwam niet alleen door dat ronde punt dat ik tot twee keer toe moest nemen. Anna en autorijden (het enige herexamen dat ik ooit heb gehad), Anna en verkeer (te druk, te snel, te gevaarlijk), het is nooit een goede combinatie geweest en sinds de burn-out lijkt het alleen maar erger te zijn geworden.

Het huilen stond me met andere woorden nader dan het lachen en ik kon een portie traagheid en stilte dus best gebruiken. Een afleiding voor voorbijrazende gedachten in een prikkelarme omgeving. Gelukkig beloofde het een mooie dag te worden. De nazomerzon scheen en de aangevoerde lucht voelde zonevreemd warm. Ik liet de boel de boel – opruimen en strijken kon ik later ook – en trok het tuinhek achter me dicht voor een flinke wandeling in de ons omringende natuur.

En weer schrok een reiger van het geluid dat ik maakte. Hij vloog met lange halen op en verdween boven de roestende boomtoppen. Weer was ik te traag om hem op foto vast te leggen. De wandeling in mijn hoofd was een perfect vierkant. De eerste zijde een tocht langs het water. Ik volgde de beek in de richting van Leuven en kruiste slechts één keer een andere wandelaar. Voor het overige zag ik enkel twee starende koeien en trossen beschimmelde en uit de kluiten gewassen paddenstoelen. Daarna volgde een fikse klim door een holle weg in het Margijsbos. Gevallen bladeren knisperden onder mijn wandelsandalen en af en toe hoorde je geritsel van een blad of geplof van kastanjes die uit  bomen vielen. Hier en daar floot een late vogel en toen ik bijna boven was, ter hoogte van de oorlogsbunker, priemde de zon voor het eerst tussen de kruinen door. Niet veel later stond ik boven op het plateau. Het is er prachtig, met een weids zicht op Neerijse, Sint-Joris-Weert, Sint-Agatha-Rode en Waver in de verte. Een traktor reed in strepen heen en weer en legde de velden klaar voor hun winterslaap. Verdorde maïs wuifde zachtjes met de wind mee. Meer dan een kilometer wandelde ik door het hoge, open landschap met de zon links voor me uit. Maar ‘what goes up must come down’ en uiteindelijk moest ik de geklommen hoogtemeters ook weer naar beneden om opnieuw bij de beek achter ons tuinhek uit te komen.

Meer dan een uur later zette ik een ontspannen kop koffie. De natuurspoeling had prima gewerkt. De rest van de dag verliep ge-zegen-d.

 

 

32 reacties Voeg uw reactie toe

 1. omabaard schreef:

  Je kan daar prachtig wandelen,ik geniet mee met je foto’s en schrijven. Vandaag heb ik weinig ‘buiten-tijd’ (ondanks het zachte weer), maar het voelt aan alsof ook ik die stappen heb gemaakt. Mission successful 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Als dat eens kon … met virtuele stappen aan je gezondheid werken. 😉

   Geliked door 1 persoon

 2. Esther Cuyvers schreef:

  like like like x 10 ! geslaagd !

  Geliked door 1 persoon

 3. Maria de Ridder schreef:

  Prachtige foto ‘s. De natuur doet wonderen.

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   😀 Dat laatste klopt helemaal.

   Like

 4. Ik voel de weldadigheid van in de natuur zijn met je mee. Mooie foto’s ook!

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Dankjewel. Het deed deugd.

   Geliked door 1 persoon

 5. Edward McDunn schreef:

  Mooie foto’s Anna.

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Een mooie omgeving hè.

   Like

 6. Flavie schreef:

  De afgelopen dagen was het ideaal wandelweer… zonnig en mooie herfstkleuren.

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Het was zalig gisteren. De hele dag.

   Like

 7. Het was zeker prachtig weer. Wat boffen we toch nog met die late herfstzon 🙂
  Ik zou willen dat ik dagelijks 10.000 stappen en een uur actief bezig zijn kon aanvinken. Lukt mij alleen in de weekenden, door de week krijg ik dat niet geregeld met het werk, de kinderen, huishouden die blabla allemaal..
  Mooie foto’s trouwens 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Vorige week heb ik mijn stappen in huis gehaald met alleen huishoudelijke taken 😉

   Geliked door 1 persoon

   1. mijn stappenteller staat op de telefoon :/ en die laat ik het liefst zo veel mogelijk liggen. Een stappenteller staat al op mijn verlanglijstje 🙂

    Geliked door 1 persoon

 8. De Gans (Marije) schreef:

  Wat prachtig. Weldadig kan de natuur soms zijn he. Dat autorijden lukt mij vaak ook niet meer. Jankend achter het stuur hoor! Dan maar fijn stappen in de natuur. Rustig aan lieve Annaberg xxx

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Doe ik. De ene dag wat meer, de andere wat minder.

   Geliked door 1 persoon

 9. Villasappho schreef:

  Mooie omgeving en foto’s. Stel je camera eens op bewolkt in je foto’s zijn wat flets voor zulke mooie onderwerpen.

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   🤔Ik heb geen echte camera, alleen een gsm.

   Like

 10. altijdmooiweer schreef:

  Heerlijk de natuur in om je hoofd leeg te maken, dat doe je goed! Ik ken geen betere manier 😉 Xx

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Besef ik de laatste tijd ook.

   Like

 11. Matroos Beek schreef:

  Wat een mooie wandeling. Ik heb hier gewoon meegenoten!

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Je kan ze altijd eens komen uitproberen hè.

   Geliked door 1 persoon

   1. Matroos Beek schreef:

    Wie weet. In ieder geval gaan we een weekje naar de Ardennen binnenkort. Ik heb nood aan een beetje herfstkleur en -geur.

    Geliked door 1 persoon

 12. Eilish schreef:

  Mooie streek daar bij jullie!

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   10 km van Leuven 😀

   Like

 13. perdebytjie schreef:

  Dis ’n pragtige wandeling,Anna!

  Geliked door 1 persoon

 14. Anna schreef:

  Het zijn hele mooie en warme najaarsdagen geweest… Mooie foto’s

  Geliked door 1 persoon

  1. annaberg schreef:

   Ook vandaag was het zalig weer.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.