stressloze Wintertijd

 

Leuven

op maandagochtend …

De stad lijkt

een kerstboom in spaarstand.

Geen schreeuwerige lichtjes of slingerrijen

aan de kassa en parkeerplaats zat.

Vriendelijk versierde caissières verwijderen de bollen van

de jinglebelkorting en pakken vingervlug oogstrelende cadeautjes in.

Ik vink tevreden verlangens af en loop nog even

de landschapstuin in. De valavondverlichting denk ik er maar bij. 

 

 

Omdat ik een hekel heb aan drukte en gedruis, net niet misselijk word van worst- en jenevergeuren en me opgejaagd wild voel in zeeën van shoppende mensen, bracht ik het weekend gezellig thuis door en trok ik op maandagochtend naar de stad voor de laatste kerstgeschenken.

Ik heb het me niet beklaagd. 🙂


 

 

22 gedachtes over “stressloze Wintertijd

 1. Verstandig én mooi verwoord.
  Ik doe elke dag een stukje voorbereiding tussendoor (veel besteld via internet!). Mijn planning voor deze week maakte ik in het weekend. Voor iedere dag een brief met taken. Zo probeer ik er het overzicht en evenwicht in te houden… als er niet teveel onverwachte toestanden tussen komen, hoop ik ontspannen de kerstvakantie in te gaan.
  Geniet verder van de dagen in de aanloop naar kerst! ❤️🌠

  Geliked door 1 persoon

   1. Ook dat is al in orde. Ik maakte een schriftje met foto’s en recepten en boodschappenlijstje. Donderdagochtend alle groenten etc. die nog tijdje bewaren om 8 uur hier in de supermarkt halen (dan ben ik nog alleen!). De gevulde kalkoen en het gebak is besteld in België en halen we zaterdagochtend af ‘en passant’ – we rijden door naar een dorpje bij Bastogne waar we de kerstdagen doorbrengen. Ik verzorg het kerstmaal dit jaar en heb ik me degelijk voorbereid. Hoop ik toch… verrassingen zijn altijd mogelijk.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.