dag van de zorg

Een koude 18de maart en toch slaan vandaag heel wat zorginstellingen hun deuren open voor het publiek. Achter hun verborgen muren en gesloten ramen wordt onmisbaar en broodnodig zorgwerk verricht. Net als in al die gezinnen waar elke dag gemanteld wordt door en voor ouders, partners of kinderen. Bij ons, bij Eva, Karolien, AnneMarie, Anna Vanuitdeonderstroom en bij zovelen die ik niet ken.

Voor hen  …

 

zal ik je mantel zijn?

je handen en je ogen,

je stem en soms ook je verstand?

 

van hier tot waar het kan

en als jij dat wil

sla ik

mijn warmte

om je heen

En voor hen die vragen  …

omarm

en mantel me.

 

wees mijn handen

en mijn ogen,

mijn stem en

mijn verstand

hou jij me warm

tot waar het kan?

Categorieën:fotorestjes, het burn-out beestje, huis-tuin-keuken, losse gedachten, over handicap enzoTags: , , , , , ,

29 Comments

  1. Dank voor dit mooie gedicht. Wij zorgen ons door het leven heen en proberen toch zo zorgeloos mogelijk te leven.
    Maar soms wordt zelfs ons het zorgen te veel en proberen het even los te laten denkend aan al die mensen die voor een ander zorgen of met ons mee zorgen. We staan niet alleen en dat geeft de rust die we even zoeken om daarna weer verder te kunnen zorgen voor hen die het nodig hebben, voor onze dierbaren.

    Liked by 3 people

  2. Eén van de redenen waarom ik zo trots ben op mijn jongste (nu in de zorg, volgend jaar verpleegkunde). Ik heb zo’n bewondering voor mensen die dagdagelijks de zorg opnemen van naasten of voor de job. Tegelijk is er zo een tekort aan werkkrachten en worden die ook vaak ondergewaardeerd (qua loon en inzet).
    Morgen start er hier weer een stage (twee weken vóór en twee weken na de paasvakantie), ik bereid me voor op boeiende verhalen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.