eb van een thuiskomst

als het eb is in je leven, is het goed strandjutten

(quote uit een blogpost van levensjutter Anuscka)

Dat we weer thuis zijn. De geuren, kleuren en geluiden van de Midi ingeruild voor die van Zuid-Dijleland. Geen wuivend paarsblauw of zonnebloemgeel hier, maar een verdwenen grasgroen en dorstige, donkerrode geraniums met een zonneslag. Weg zijn de stilte van de siësta en het krekelgezang. Hier binnen zingen wasmachine en droogkast en buiten zoemt de bosmaaier met de echtgenoot erachteraan. 😉

Zo gaat het elk jaar weer tijdens de eb van onze thuiskomst en de eerste dagen erna. Toch wat decompressie en een ander – zeer zomers dit jaar! – ritme zoeken en ook een beetje ‘afkicken’ van tien dagen en nachten onafgebroken zorg voor zoon vier. Met hem op reis doe je niet zomaar waar je zin in hebt. Dat zijn we intussen wel gewend. En soms kan hij best lastig zijn, maar dit jaar – op de laatste dag na – eigenlijk niet. Het ging overwegend prima: in ons vakantiehuis, in het zwembad, in abdijen en op terrasjes, tijdens wandelingen, op marktjes, onder olijfbomen of in museumtuinen, … . Ons ding is overduidelijk niet altijd zijn ding, maar gelukkig passeert er al eens een hond of strijkt er een duif in zijn gezichtsveld neer. Soms staat daar plots een ezel die zich laat aaien. Voelt de zoon zich als een koning zo rijk. En toen de Fransen zondag de wereldbeker binnenrijfden en uitzinnig zingend en toeterend door de straten van Cluny trokken, keerde plots zijn humeur en riep hij blij en om ter hardst mee. 🙂

Ik heb die tien dagen weer een pak foto’s genomen en enkele memorabele scènes opgeslagen in mijn werkgeheugen. De volgende dagen ga ik daarin strandjutten. Effen kijken wat dat oplevert!

Warme vakantiegroet!

 

32 gedachtes over “eb van een thuiskomst

 1. Ik ben blij dat ik al heel wat mooi foto’s heb mogen zien passeren!
  Fijn dat jullie zo hebben kunnen genieten, vanzelfsprekend zal het niet altijd zijn!
  Welkom thuis x.

  Geliked door 1 persoon

 2. tja, vakantie is een vreemd begrip.

  Zo schreef ik dit zojuist onder een reactie op mijn Blog.

  ” uvi een roerloze reiziger 13:40 op 18 juli 2018

  en dan lees ik dit in mijn onbeschaamde tuin,
  wars van groene geboden,
  beregend door een brede vlinderstruik…

  hoe de hemel op aarde neerdaalt
  alsof God even naar beneden kwam…

  dank!

  Geliked door 1 persoon

  1. Neem me niet kwalijk… of dit bijvoorbeeld.

   Vakantie is voor mij een ontheemd woord.
   Een vreemdeling.
   Die ik ooit tegenkwam. Ergens.

   Toen ik nog aan mijn pen likte.
   En over mijn dag kraste.
   Als een jongetje.

   Knikkers in een gelapte broek.
   En langzame weiden
   als wiegende zeeën.

   Die wij kenden
   uit schoolboeken.
   En tekenden.

   Wolken en een zeilbootje
   waarop wij lagen
   te dromen. Van later.

   Later was een ver land.

   Geliked door 1 persoon

 3. Prachtig Anna. Fijn dat we eenzelfde soort ‘eb’ ervaren. Je hebt een mooie vakantie gehad, denk ik. En zoals meer mensen al hebben geschreven: geen idee hoe reizen met een speciaal kind is. De vorige bewoners van ons Gele Huis kwamen daar altijd met hun bijzondere kleinkind, om de ouders even te ontlasten van de zorg voor hem. Daar heb ik diep respect voor. XX

  Like

 4. De quote bovenaan is om te onthouden.
  Hoe liefdevol dat de zoon mee gaat op reis en waarschijnlijk geen haar op jullie hoofd dat eraan zou denken om dat niet te doen. Ik weet een beetje dat dat niet evident is (vroeger inwonende anders valide tante in huis) en ik weet vooral dat je nooit 100% zorgeloos kan zijn.
  Ik ben al benieuwd welke beelden hier achteraf nog zullen verschijnen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.