Ik pas.

Het is zo’n kille, winderige en miezerige dag middenin de (Vlaamse) krokusvakantie. De eerste dag van de Vasten. Het begin ook van de 40 Dagen Blog(gen) Challenge. Een bloguitdaging waarvoor ik, net als de voorbije jaren, ga passen.

Ik pas omdat het kleed me niet past. Niet bij me past. Want ik begon dit blog net om riemen af te gooien na de burn-out. Om vrijer te bewegen en zonder keurslijf. Om mijn bloggende zin te doen en te schrijven hoe en wat ik wil. Wanneer ik wil. Zonder moeten, zonder druk en liefst van binnenuit (al ligt de aanleiding natuurlijk ook soms erbuiten). Zo gebeurde het dat ik toch al meedeed aan kleine bloguitdagingen links of rechts. Maar de laatste tijd hoe langer, hoe minder.

Nochtans zijn er, zo lees ik her en der, goede redenen te over om op deze 40 Dagen-kar te springen:

 • om je blog een boost of nieuw elan te geven, of gewoon eens goed bij te mesten
 • om lekker zot te doen
 • omdat je van uitdagingen houdt
 • om mee te doen met bloggers die je volgt en/of bewondert
 • om je te bezinnen over het leven en de wereld
 • om te connecteren met anderen
 • omdat je weet dat het toch niet lukt, maar er evenzeer wil voor gaan
 • om de wereld al schrijvend een beetje beter te maken
 • om over de dingen na te denken en
 • zo alles op een rijtje te zetten
 • omdat het gewoon leuk is
 • als opkikkertje of traktatie aan jezelf
 • om nieuwe lezers aan te trekken
 • om via regelmaat uit jezelf weer meer te gaan bloggen
 • om meer persoonlijke dingen over jezelf te vertellen
 • om te schrijven wat je denkt dat je lezers van je willen weten
 • om opnieuw in de flow te geraken
 • om ook een ‘ferme madam’ te zijn
 • om bij een bepaalde groep te horen
 • omdat het kan
 • omdat je nood hebt aan structuur
 • omdat je om inspiratie verlegen zit
 • omdat je zes dagen mág skippen

Dat skippen zal ik de komende weken ook doen. Skippen en wieden als mijn Reader onder het gewicht van de Challenge uit zijn voegen dreigt te barsten. Dan zal ik HSP-gewijs leesgas terugnemen en me een beetje dwars leggen. Zoals deze lentefoto op een grijze dag als vandaag.

P.S. Dit alles neemt niet weg dat ik al wie wel op de kar springt, succes en doorzettingsvermogen toewens.

 

42 gedachtes over “Ik pas.

 1. Ik doe ook niet mee omdat

  – ik er zelfs nog niet van gehoord had!
  – geen moeten meer in mijn leven wil inpassen
  – al 40 dagen ga vasten (of toch niet? )
  – al sowieso een ferme madame ben (haha)
  – dit sowieso toch niet vol houd
  – regendagen inspiratie blokkeren, en we nog veeeeeel regen nodig hebben naar ik hoorde
  – ik solidair wil zijn met jou, die gaat skippen
  – ik de readers niet wil laten overstromen
  – ………

  Geliked door 3 people

 2. Ik denk ook niet dat jij een challenge nodig hebt, een heleboel van die redenen om mee te doen zijn sowieso van toepassing bij jou. De wereld een stukje mooier maken, aandacht hebben voor je omgeving, wat dieper ingaan op wat op je pad komt…

  Geliked door 2 people

 3. Ik doe ook niet mee. Soms heb ik last van inwendige gejaagdheid. Dit zou het negatieve gevoel niet ten goede komen. Alles wat mij jachtig maakt, probeer ik te mijden – als dat kan.
  Kabbel maar rustig verder op jouw tempo. Nu en dan een pareltje van jou, is zoveel mooier. Houden zo.

  Geliked door 1 persoon

 4. De reden om je te bezinnen over het leven en de wereld en de reden om na te denken en zaken op een rijtje te zetten, zijn mooi voor een blog. Maar als het ‘moeten’ wordt, is het de vraag of je er nog plezier in hebt en tot echte diepgang komt.
  Ik doe niet mee aan deze challenge (blog vanzelf al vrijwel elke dag), maar een tijdje geleden heb ik wel als serie alle hoofdzondes afgewerkt. Als je jezelf zoiets ten doel stelt, kan het best interessante inzichten opleveren.

  Geliked door 1 persoon

 5. Als Fries had ik bijna vanzelfsprekend nog nooit van deze challenge gehoord. Maar ik heb ook het idee dat ik er weinig aan gemist heb. Een beetje blogger gaat voor mijn gevoel gewoon lekker zijn eigen gang in eigen tempo met eigen onderwerpen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Als er ergens ‘moeten’ staat… Dan pas ik…
  “Moeten is dwang”, zo heb ik altijd geleerd.
  Aangezien ik de vrijheid van doen, denken en laten hoog koester,
  maak & ga ik liever mijn eigen gangetje in het leven 🙂
  Als het botst, dan botst het maar
  Maar dan is het nog altijd mijn bewust gekozen botsje :mrgreen:

  Geliked door 1 persoon

 7. Wieden, awel ja ik ga dat ook doen. Ik ben meestal een drietal weken achter met blogs lezen en dan zitten er zo’n 300 ongelezen berichten in mijn feedreader. Nu zijn dat er 500… Daar heb ik écht geen zin in. Maar iedereen moet vooral doen waar ze zich goed bij voelen 🙂

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja he? Nochtans ben ik al eens met de grove borstel gegaan door de blogs die ik volg, en dat zijn er op zich niet zo heel veel, maar wel waar regelmatig wat gepost wordt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.