grillen

Met de regelmaat van de klok werk ik met een snelkookpan. Liggen de ingrediënten gewoon voor het rapen – mise-en-place is essentieel – en flans ik de logjes in geen tijd in elkaar. Met kruiding en al. Soms staan de logjes te pruttelen op een zacht vuurtje. Een soort van slow cooking, zeg maar. De tijd brengt smaak. De laatste dagen echter stond het bloggen op een zeer laag pitje. Ik postte één concept uit de diepvries en voor het overige raakte er nauwelijks iets klaar.

Daar had ik natuurlijk ook wel redenen voor. Of uitvluchten. Het is maar hoe je het bekijkt. 😉 Zo was er onder andere de dubbele deadline voor mijn vrijwillig geschrijf. Het eerste artikel werd a piece of cake. Het tweede daarentegen wilde van geen kanten garen. Hoeveel misbaksels ik in de vuilnisbak kieperde, je wilt het niet weten. Dat ligt voor een deel aan het medium natuurlijk. Hier doe ik gewoon mijn zin. Met eigen recepten. Intuïtief. Vanuit de buik. Daar niet. Er moet met zoveel smaken en mogelijke allergieën rekening gehouden worden … .

Daarnaast zat ik vier dagen op acht te braden in de bakoven die het ziekenhuis is. Er was gereserveerd voor drie verschillende gezinsleden. Twee operaties, een halfjaarlijkse reeks onderhoudsonderzoeken en een korte, postoperatieve controle. Uren tussen witte muren dus. En wachten. Veel wachten. Maar alles is achter de rug en helemaal oké.

De echtgenoot kreeg een weekje thuis geschreven en dat was een meevaller. Ook meteorologisch. Want de zon was van de partij en dus trokken we donderdag en vrijdag onze stapschoenen aan voor een wandeling in het nabije groen. Niet te lang en niet te zwaar, maar net genoeg om met een glaasje fris of een latte speculaas wat te grillen op een terrasje in de buurt.

De foto’s zijn genomen aan de ingang van het natuurreservaat De Doode Bemde in Neerijse. Regio Zuid-Dijleland.


P.S. In het dialect van mijn grootouders is een ‘gril’ een ijzeren hekwerk zoals op de foto bovenaan. 🙂


 

 

30 gedachtes over “grillen

 1. Uit slow cooking ontstaat blijkbaar sfeervol schrijven.
  Gelukkig is daar ten huize alles weer oké nu en kan je ontspannen de zomertijd instappen.
  Je lentefoto’s getuigen alvast veelbelovend.

  Geliked door 1 persoon

 2. ‘k Denk dat ik uit naam van veel van je lezers mag spreken: hoe graag we je ook lezen, ’t moet niet frequent of lang of veel zijn, wij eisen dat niet 😉

  Goed dat de ziekenhuismuren goed afgelopen zijn, hier ook, voor die weerbarstige voet alweer.

  Like

 3. Meestal heb ik voor de dagen van weinig tijd wel al wat voorbereid, zodat ik enkel dien op te warmen.

  Toch weer een stresserende tijd achter de rug, neem ik aan. Goed dat het goed afgelopen is.

  Geliked door 1 persoon

 4. Even dacht ik dat ik op een verkeerd linkje had geklikt of zo. Soms kom ik op een bak- of kookblog terecht omdat iemand een foto van me heeft geliked. En daar kan ik dan niks mee, want keukenklussen en ik liggen elkaar niet …
  Maar het viel ditmaal gelukkig mee. Jouw manier van bereiding staat me wel aan. Sterker nog, ik herken er wel wat in … 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een mooie metafoor wordt hier gebruikt : een blog als een kookfornuis. 🙂
  Niets is beter om alle muizenissen te verdrijven, dan een wandeling in het frisse lentegroen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.