vanzelevenniet

In het lange wachten

blijven excuses

uit.

~

Wat verwacht wordt,

komt

niet

~

of te laat en

is dan

~

niet langer

nodig

~

om weer verder

te kunnen

gaan.

 


Foto: L’Isle-sur-la-Sorgue, juli 2017.


Vaststelling: sommige excuses komen ‘vanzelevenniet’. Dat weet je. En toch blijf je hopen. Tegen beter weten in, vergeef-s en jarenlang. Tot de knop omgaat. Het wachten voorbij. In het besef: wat nu nog komt, is te laat. Een mens heeft niet eeuwig de tijd. 😉

Met dank aan Rupi Kaur voor de inspiratie.


 

 

43 gedachtes over “vanzelevenniet

 1. Als het wachten gedaan is, dan is er (bij mij toch) geen hoop of teleurstelling meer, enkel de vaststelling dat ik tevergeefs gewacht heb én dan ben ik er ook echt mee klaar… maar eer ik op dat punt ben, is er echt wel lang gewacht 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo waar dit! Heb het helaas al mee gemaakt, koppigheid der mensen en dat ze dan overleden en, en, en… spijt.. bij anderen, maar wel in familie sfeer zelfs… dat is hard, en dat deed mij toen al denken, als ik al excuses dien aan te bieden bij iemand, soms ben ik mij daar niet van bewust (geloof het of niet, soms kan ik tactloos zijn), dan doe ik dat! Met heel mijn hart, en ik wens dat ze aangenomen worden, verder is vergeving als een ander het heeft gedaan naar mij toe, ook erg belangrijk, hangt ervan af, hoe, wat of waar, maar ik vergeef…. en ja ook mijzelf…. net zo belangrijk en soms bied ik excuses aan mijzelf aan. 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik ben ook helemaal klaar met sommige mensen en situaties. Maar ik ga mijn eigen leven er niet meer door laten neerhalen. ‘Do what you love’ en ‘wat je aandacht geeft, groeit’. Dus alleen nog aandacht voor wat me energie geeft.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.