onvoorzien avondrood

Als we op zomerse avonden de zon willen zien zinken, moeten we op verplaatsing. Naar het westen. Om ze echt te zien zakken in de zee. Of, bij een instant verlangen, naar een plateau in de buurt. De Ijse, de beek achter onze tuin, slingert als een reuzenslang tussen twee plateaus door en eens acht uur voorbij verdwijnt de zon achter de heuvelrug die onze horizon vormt. Daarachter ligt ook de zorginstelling waar zoon vier sinds begin mei de helft van de tijd woont. En aan het einde van het domein, daar waar je alleen nog veld en bomen ziet, is men al een tijdje aan het werk. Aan een dubbel betonpad in de richting van Neerijse en Leuven verderop, dwars door de akkers heen. Het pad is breed genoeg om er met rolstoelen en zitschelpen ongestoord te wandelen. Zonder hellingen en zonder voorbijrazend verkeer. In volle natuur.

Toen ik eerder die dag zoon vier ging ophalen, merkte ik dat de grote walsmachine die het pad al wekenlang blokkeerde, verdwenen was. En toen er na het avondeten en Het Journaal nog tijd was voor een avondwandeling, haalde onze nieuwsgierigheid het van de vertrouwde paden en we reden er met de rolstoel in ons busje naartoe.

Het was een revelatie. Voor ons althans. Zoon vier vond er niet veel aan en stak regelmatig zijn vingers in de wielen. Te weinig te zien. Te weinig beweging misschien. Alleen de wind in het koren, het geluid van vogels en af en toe een hoog overvliegend vliegtuig. Maar we zetten door. Ondanks zijn protest. Liepen het hele pad af tot we weer op zand zaten. Bijna anderhalve kilometer ligt er nu. Comfort voor fietser, wandelaar en rolstoelgebruiker. En aan het eind kregen we bovendien nog waarvoor we waren gekomen: een zonsondergang. Gratis en voor niets.

Categorieën:fotorestjes, huis-tuin-keuken, losse gedachten, mooie plekken, over handicap enzoTags: , , , , , , , , ,

annaberg

wifty op zoek naar schoonheid en positiviteit

36 Comments

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.